3 e etappe Sunshine cup Cyprus , Mathieu v d Poel 4 e

De 4 etappe is voor de Nederlandse elite bikers een goede gebleken in Cyprus , met een 4 e plaats voor Mathieu v d Poel , een 7e plaats voor Rudi v Houts en Frank Beemer die de 23 e plaats in de etappe inneemt.

Zeer mooi dat Mathieu v d Poel zich weet te handhaven in het toch competitieve veld mountainbikers van Wereldklasse , is hier al de eerste stap gezet naar nominatie of praten we nu te voorbarig. Feit is gewoon dat Mathieu mee draait en het gewoon goed doet. Rudi v Houts is ook blij met de CX rijder , een goede v d Poel betekent ook meer aandacht voor de Nederlandse mtb sport en dat kan alleen maar positief zijn. Rudi die met de dag beter gaat rijden en in de laatste etappe misschien wel een coup kan plegen richting een dag podium.

Dan last but not least Frank Beemer die al de top 25 in de etappe’s is binnen gereden en ook tijdens de laatste dag misschien wel een top 20 dag uitslag mee kan nemen. Dat zou heel mooi zijn voor de sympathieke biker en hem ook echt een boost geven richting de grote wedstrijden.

Hoe veelzeggend is de foto bij dit stukje , Mathieu v d Poel met een grote glimlach op zijn gezicht , het mountainbiken geeft hem wat hij zoekt in de wielersport , plezier en voldoening. Bart Brentjens , de nestor van het Nederlandse mountainbiken en zeker nog niet versleten getuige zijn resultaten in Cyprus. Gloort hier misschien ook een beetje een samenwerking tussen deze grootheden?

Fotocredits FB pagina Brentjens mtb team

Jan v Dijk