38e Bavaria Veldrit in Lieshout voor Eddy van ijzendoorn en Julia Boschker

Op het sterk vernieuwde parcours aan de “Duvelsberg ” in Lieshout vond de 38e Bavaria veldrit van Lieshout plaats. Onder mooie omstandigheden werden de wedstrijden verreden op het bosparcours. Eddy van ijzendoorn bij de Elite en Julia Boschker bij de vrouwen trokken in de laatste ronde de overwinning naar zich toe.

De dag begon voor Offroadbikers.eu met een stukje live gaan tijdens de podium ceremonie van de Masters 40+. Hier was het Erik Dekker die de wedstrijd won. Patrick Somsen werd tweede en Micha de Vries derde. Lovende woorden ook hier over het vernieuwde parcours.

Een grote groep nieuwelingen trok vervolgens het veld in wat direct vanaf de start aangevoerd werd door Salvador Alvarado. Met een solo vanaf de start trekt hij de overwinning naar zich toe. Quinten Buijs van het Westland Offroad team wordt tweede en Lucas Janssen derde.

De vrouwen vertrekken voor hun wedstrijd waar we als eerste Veerle Goossens de Duvelsberg op zien gaan. Veerle kan 3 ronden elke ronde haar voorsprong een beetje uitbouwen maar het is niet genoeg. Femke Gerritsen, Aniek van Alphen en even later nog Julia Boschker maken de oversteek en een groep van 4 vrouwen gaat de wedstrijd bepalen. Al stuivertje wisselend gaan ze op weg naar de finish waar Julia Boschker de sprint wint. Aniek van Alphen wordt tweede en Veerle Goossens pakt de derde plaats op het podium. Mooie gevechten aan de kop en vlak daarachter gezien.

De nieuwelingen vrouwen maakten er de eerste paar ronden een mooie strijd van maar Puck Pieterse koos al snel het hazepad en was gevlogen voor de overwinning. Shirin van Anrooij wordt tweede en Sofie van Rooijen derde.

De Junioren wedstrijd wordt vanaf de start hard gemaakt door de Amerikaanse rijders die afgezakt waren naar Lieshout. De nummer 1 van de UCI lijst Ben Gomez Villafane maakte er een mooi nummer van samen met Noah van Horen van het ZZPR team. De constante strijd die Noah en Ben hadden eindigde in het voordeel van de Amerikaan. Ben Gomez trekt de overwinning naar zich toe op korte afstand gevolgd door Noah Vreeswijk die knap tweede wordt. Alex Morton wordt derde in deze wedstrijd.

Bij de Elite-beloften wedstrijd gaat het direct vanaf de start hard het bos in. De favorieten zitten er allemaal goed bij en de strijd kan beginnen. Latere winnaar Eddy van Ijzendoorn zit niet direct aan de kop van de wedstrijd. Roel Verstegen maakt zich na een paar ronden los van de eerste groep en kan elke keer met powerplay de Duvelsberg ronden om zijn voorsprong wat uit te bouwen. Ook voor Roel was de voorsprong niet genoeg en hij wordt bijgehaald. Een mooie strijd ontspint zich voor de overwinning. De wedtrijd wordt ook hier in de laatste ronde beslist en Eddy van Ijzendoorn wint. Roel van der Stegen twee en Koen van Dijke drie. Net voor de laatste ronde ontsiert een massale valpartij de finale van de wedstrijd. Op de lange pad richting de finish ligt een grote groep renners op de grond nadat Erik Boer een onvoorzichtige toeschouwer aantikt met zijn schouder. Dit was erg jammer voor het verloop van de finale en hopelijk heeft niemand persoonlijke schade.