Afscheid nemen van een gedenkwaardig jaar

Een jaar wat voor de crew van Offroadbikers.eu in mineur is gemaakt. Te weinig tijd, te druk in ons werkende leven en te weinig life op de wedstrijden aanwezig. Tot zover hoe wij als crew tegen dit jaar aan hebben gekeken.

Een jaar wat voor de Nederlandse mountainbikesport crescendo is geweest. Super mooie resultaten tijdens WC wedstrijden zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Europees kampioenen en tijdens het WK Nederlandse mountainbikers die de wedstrijden mee hard maken. Ook op het gebied van Marathons rijden hebben we natuurlijk met ons aller Hans Becking een afmaker van formaat gezien dit jaar.

Anne Terpstra is een inmiddels een fenomeen, een WC wedstrijd winnen is niet zomaar iets. Als je een WC wint hoor je bij de absolute wereldtop in jou discipline. Ook heeft ze dat dit jaar meerdere malen nadrukkelijk laten zien. 2020 gaat het helemaal worden, bouwen naar die Olympische droom.

Anne Tauber is ook een Nederlandse vrouw die tot de absolute wereldtop behoort. Pech heeft haar dit jaar 2 keer van een overwinning in een WC afgehouden, hoe veel pech kan je hebben. 2020 word echt te gek voor haar.

Sophie Von Berswordt is alweer een Nederlandse vrouw die er keihard aan zit te komen. Met super mooie resultaten voor haar nieuwe team is ze klaar om in 2020 door te stoten naar nog mooiere resultaten.

Puck Pieterse, haar roem snelt haar een beetje vooruit. Lekkere nuchtere Nederlandse Vrouw die aan het begin staat van een carrière waar veel meiden van dromen. Een mooi contract via een ploeg die ook al die andere Nederlandse grootheid in haar gelederen heeft. Ook voor Puck gaat 2020 een mooi jaar worden en ze heeft al zoveel laten zien.

Vijf speerpunten vanuit het Nederlandse mountainbiken in de Vrouwen categorieën. En achter deze toprijders komen nog nieuwe talenten aan.

Mathieu van der Poel is natuurlijk bij de mannen degene die de Nederlandse kar trekt. WC overwinningen in XCO en XC short race. Europees kampioen na een schitterende wedstrijd. Wat moeten wij nog zeggen over zijn offroad kwaliteiten. 2020 is het Olympisch jaar, zeer belangrijk en de grote favoriet. Maak het maar waar.

Milan Vader heeft in het verleden laten zien uit het goede hout te zijn gesneden. Wat meer wedstrijden rijden heeft Milan dit jaar geen windeieren gelegd. De verassingen kwamen op tijd en hebben hem een mooie boost gegeven en laten voelen dat hij goed bezig is. Een 3e plaats tijdens het EK, wow wat een resultaat. Tijdens het WK nog een schitterende mooie start in de wedstrijd maar de pechduivel achterhaald hem helaas en geen resultaat. Enkele mooie wedstrijden gewonnen en hoge klasseringen in wedstrijden. Ja het seizoen voor zijn nieuwe team is wel geslaagd te noemen. Op naar 2020 en de Olympische spelen.

Hans Becking, vele overwinningen behaald in de Marathon discipline. een optelsom van jaren die inmiddels goed rendeert, Helaas voor Hans dan net niet je dag hebben tijdens het EK. Het WK wat je met een 66e plaats afsluit en dat niet in de lijn van je prestaties was. 2020 gaat hopelijk net zo goed worden met dan die super dag op de kampioenschappen.

David Nordemann heeft in 2019 zeker wel laten zien dat hij er staat. De pechduivel was te veel aanwezig en in een sport waar alles op zijn plek moet vallen is dat er teveel aan. Ook ondanks de vele pech mooie dingen laten zien. De groeicurve is duidelijk aanwezig en 2020 zal voor David hopelijk geven wat hij zoekt, mooie resultaten en loon naar werken.

Het Nederlands talent bij de mannen is wat minder aanwezig dan bij de vrouwen. Toch zijn er bij de Junioren en de U23 mooie resultaten geboekt die veel hoop voor de toekomst bieden en uitzicht op nieuwe toppers.

2019 was dus een jaar met zeer mooie en top momenten voor de Nederlandse mountainbike sport. Ondanks dat wijzelf niet heel veel aanwezig waren hopen we dat 2020 een knaljaar gaat worden. De kans op 2 Olympisch kampioenen kan zomaar aanwezig zijn, sterker nog dat kan gewoon gebeuren met 3 Nederlandse bikers die bij de favorieten horen.