Alicia Franck kiest voor het veldrijden bij Marlux-Napoleon games

Alicia Franck is zeker opgevallen bij de heren van de grote Belgische cyclocross teams. Net als de Nederlandse Annemarie Worst, mountainbikester van Mijn bad-Liv Giant maakt ze bliksemsnel carriere. Marlux-Napoleon games heeft haar tot en met 2018 ingelijfd,ingaande vanaf de wedstrijd in Gavere. Aanstaande Zondag kunnen we dus de mountainbikester van het Bike7 team bewonderen in andere kledij. Natuurlijk is dit een hele mooie stap voor Alicia, ze leert zeer snel de stiel van het veldrijden. Het harde werken van Alicia resulteerde dit seizoen al in erg mooie resultaten, OA het EK waar ze al aanwezig was en een mooi resultaat in de zware Koppenberg cross. Hopelijk is hiermee natuurlijk niet haar talent in het mountainbiken verloren en kan ze ook daar een grote stap voorwaarts maken.

Onderstaand het persbericht van Marlux-Napoleon games.

Zondag stuurt Marlux – Napoleon Games voor de allereerste keer in zijn geschiedenis een vrouw de modder in. Veldrijdster Alicia Franck sluit per direct bij ons aan en maakt in Gavere haar debuut voor ons team. De 21-jarige Oost-Vlaamse uit Lochristi heeft roots in het mountainbiken maar legt zich sinds deze winter toe op het veld. En niet zonder succes

“Alicia is één van de revelaties bij de vrouwen. Ze finishte vorige week als zesde op de Koppenberg en werd in haar eerste seizoen als veldrijdster ook meteen geselecteerd voor het Europees kampioenschap in Pont-Château”, noteerde teammanager Jurgen Mettepenningen, die bij de pinken was om Franck een kans te geven in zijn kersverse vrouwenkern.

“Alicia is nog jong en heeft nog niet veel ervaring in het veldrijden, daarom beschikt ze volgens ons nog over veel groeimarge.”

Franck tekende een contract tot eind 2018. Vanaf Nieuwjaarsdag krijgt ze Laura Verdonschot aan haar zijde in de kledij van Marlux – Napoleon Games.