Ambitie van Anne Tauber op het WK in Val di Sole

Anne Tauber is erg goed bezig de laatste maand. Tokyo liet nog niet zien hoe goed het ging door een technisch malheur, wat roet in het eten gooide. Desondanks nog als 11e eindigen op het zware parcours in de slopende hitte was al een opsteker. Het EK in Novi Sad was dan een warme douche en ze speelde eigenlijk mee voor de overwinning. Dat Ferrand Prevot op een het goede moment er vantussen muisde is ook een tactisch spelletje geweest. Anne heeft daar dan toch in de laatste ronde de 3e plaats gepakt en weet die met verve te verdedigen.

Het WK in Val di Sole is natuurlijk wel een ander paar mouwen. De complete wereldtop is daar aanwezig en goed in vorm. Wat ze me echter niet afnemen, vertelde Anne ons, is die goede flow en moraal die je meeneemt. In een aantrekkelijke omgeving met veel bergen trainen richting het WK, geeft ook al een super goed gevoel. De puntjes op de i zetten en nog eens doornemen waar het in Novi Sad tactisch gezien net even wat minder was. Dat zijn de kleine dingen die ze meeneemt naar het WK. Ook samen met Anne Terpstra al eens over de wedstrijd gepraat en hoe en wat eventueel te doen, mochten wij er allebei bij zitten.

Anne Tauber over het WK

“Ik besef me terdege wat er speelt en dat het op een bepaald moment ook een tactisch spel is. Ik voel me momenteel erg goed en de keiharde cijfers geven ook aan dat het goed zit. Een parcours wat ik ontzettend mooi vind en me ook goed ligt. De eerste 2 ronden is het overleven en hopelijk kan ik aanpikken bij de kop van de wedstrijd. Er wordt ontegenzeggelijk hard gereden en de concurrentie is bikkelhard. De goede positie waarin ik samen met Anne Terpstra zit, kan mogelijkheden openen voor ons beide. Nederland definitief terug op de topkaart zetten met een klinkend resultaat en trachten in ieder geval een podium te rijden in Val di Sole dat is toch wel een groot doel. De moraal en vorm zijn erg goed en er zijn wat randvoorwaarden waar ik erg blij mee ben en me super goed bij voel. Alles bij elkaar gaan we met veel hoop richting aanstaande Zaterdag”

Wat ook erg mooi is dat “Knabbel en Babbel” allebei op het WK zijn. De twee topvrouwen Anne Tauber en Lotte Koopmans maken een podcast onder deze twee namen en ook tijdens het WK kun je van hun avonturen meegenieten. Overigens is ook Lotte Koopmans super blij met de selectie en nog meer met de mooie resultaten die ze dit jaar al heeft laten zien.

Waar willen wij Anne Tauber zien?

Op de eerste plaats natuurlijk, al zal dat moeilijk worden en zwaar. Realistisch gezien behoort een podium tot de mogelijkheden. De top is momenteel breed en zeer aan elkaar gewaagd. Duimen voor Anne, Anne, Ceylin, Lotte en Sophie dat ze hun dag hebben en verschoond blijven van pech tijdens de wedstrijd. Go go go, Girls!!