Andalucia Bike race Bart de Vocht op een solide 9e plaats en 11 algemeen

De Andalucia Bike Race is dag 4 op een andere locatie begonnen, Region de Jean is de tweede locatie voor een vervolg van de eerste 3 etappe’s. Een wat kortere etappe maar altijd nog 69.4 km met 1885 hm. Aleksei Medvedev wint de etappe, tweede is Samuele Porro en derde Fabian Rabensteiner. Bart de Vocht van het KTM-Bikevision team sluipt dan de top tien binnen op een negende plaats.

Bart die op dag 4 de top 10 binnen sluipt en goed gewend is aan het hoge tempo aan de kop van het veld. Met deze uitslag staat Bart nu op de 11e plaats in het algemen klassement, mooie prestatie met nog twee etappe’s te gaan. Een kort commentaar van Bart over gisteren met zijn sterke punt, het afdalen wat hem ook als Enduro rijder goed ligt.

“Ik had een redelijk goed gevoel en goed ingedeeld en dat heeft wel geloont. Zeker als ik me kan amuseren in de afdalingen dan kan ik het wel redelijk goed doen”

Roel Verhoeven heeft een dag vol pech gehad gisteren, lekke banden die roet in het eten gooien en hem terug werpen in het klassement naar een 40e plaats. Vandaag ook voor Roel een nieuwe kans in de langste etappe van ruim 100 km. Go Roel en hopelijk meer geluk vandaag voor je.

Gerben Mos had een beter gevoel in zijn benen en ook dat was te zien aan de uitslag, in deze zware strijd is een mindere dag een afstraffing van je algemene klassement. Het is niet mogelijk om een steekje te laten vallen. Go Gerben voor dag 5

Karen Brouwer sluit de etappe af op een 7e plaats en in het algemene klassement staat Karen op een derde plaats na dag 4.

Rick van de Hanenberg sluit ook een dag af die iets minder fortuinlijk voor hem verliep. Rick zijn verhaal van gisteren. Een 8e plaats is zijn deel geworden in plaats van een podium plekkie.

Redelijk korte ronde van 69.5 km en 1800 hm Startend net achter de grote mannen als Hermida Rodriguez ,Cassagrande. Was het dit keer smal door Jaen en gevolgd door veel korte klimmen , tot wel 26% en sommige stukken nog steiler . Ik zat goed van voren ,en zag de koploper bij met stukken staan , ik dacht meteen dit kan mij dag wel eens worden . De afgelopen dagen gingen immers erg lekker. Na 20km kregen we een klim van ong 10 km met een redelijk rustig stijgingspercentage ik haalde 2 master’s in ! Ik dacht ik zit op rozen , helaas kwam er een snelle elite terug van een pechgeval , met dus alle renners die ik op klim had gelost in zijn wiel ! In de afdaling daarna , moest ik hun laten gaan ! Gelukkig sloot in de volgende klim weer aan , en reed wederom weg , het ging op dat moment super , ik zag niemand meer achter mij. Na verzorgingspost 2 waar ik een nieuwe bidon had gepakt een afdaling volgde , en wat voor een ,kilometers rockgarden’s drops enz halfweg sloten uit het niets 2 masters aan op een fully ! Erop en erover en weg waren ze , en ook tot overmaat van ramp ook mijn bidon kwijt. De laatste 20 km waren zwaar , heel zwaar ! ik kwam alleen te rijden, en kon alleen proberen de schade te beperken. Helemaal kapot en gebroken kwam ik over de finish. Als 6de master en 90ste algemeen.