Andalucie Bike race met teus Ruiter en Tim Smeenge

De Andalucie Bike race in het zuiden van Spanje kan ook dit jaar rekenen op veel toppers aan de start. Twee zeer grote namen die voor de prijzen mee doen zijn in ieder geval Hans Becking en Wout Alleman. Benelux boven zullen we maar zeggen. Iets lager op de ladder maar zeker niet minder staan de jonge Nederlander Teus Ruiter met team maatje Tim Smeenge aan het vertrek. Een telefoontje naar Teus en Tim voor de laatste nieuwtjes.

Teus die nog zeker geen topvorm heeft vanwege ziekte in de winter. Tim Smeenge die een redelijk goed winter heeft gehad. Ook vorige week ging het niet echt super (Teus die nog wat vorm mist en Tim die behoorlijk gevallen was) maar er zit wel meer in het vaatje. Elke week weer een beetje meer progressie boeken. Morgen start de dag gelijk met een pittige etappe van 60 km en 2800 hm. Met de wetenschap dat Teus wat beter daalt en Tim wat beter klimt is er in ieder geval evenwicht in het duo. Elkaar samen naar hogere prestaties stuwen is het devies.

Teus spreekt wel uit dat de anmbitie er is om in een zeer sterk startveld rond die 20e plaats te eindigen. Of dat realistisch is dat gaan we natuurlijk zien. Jezelf een doel stellen is ook in etappe wedstrijden belangrijk. Aanpassen kun je je doelstelling altijd nog. Minder of meer al naar gelang de vorderingen in de week zich voordoen. Vanuit Nederland natuurlijk heel veel succes voor Teus en Tim in deze mooie en zware Andalucie Bike Race.