Andalucie bike race proloog

De Andalusië bike race is in ieder geval verzekerd van een sterk startveld. De Spaanse etappe wedstrijd heeft er dit jaar in 365 km een 11500 positieve hoogtemeters ingestopt. Verdeeld over vijf langere etappes en op de openingsdag een proloog van 27,17 km met net geen 1000 hm. Beneluxrijders met kansen op een hoge notering of overwinning? Jazeker, sterke Nederlander Hans Becking – Jose Dias van het Buff Scott team en sterke Belg Wout Alleman – Tiago Ferreira van het DMT team. Tegenstand is er genoeg. Onder andere van Urs Huber – Simon Schneller, Samuele Porro – Daniel Giesmayr, Riccardo Chiarini – Peeter Pruus om maar enkele illustere namen te noemen. Het gas zal er hoe dan ook op moeten blijven staan met dergelijke tegenstand.

Wout Alleman en Tiago Ferreira. Foto credits; Rafa Romero

Dag 1 was vandaag en de proloog met kansen voor onze Laaglanders. De uitslag is inmiddels bekend en met een 3e plaats doen Wout en Tiago het erg goed. Wout Alleman over de proloog:

“We hadden allebei goede benen en waren erg goed op weg voor die eerste plaats, maar het werd de 3e plaats. Helaas ben ik onderweg lek gereden en hebben we ongeveer een minuut verloren. Wellicht had dat de proloogwinst opgeleverd. De benen zijn in ieder geval erg goed en de moraal ook. Op naar morgen, als de benen net zo goed zijn wordt het een mooie dag. Hopelijk zonder lekke banden.”

Hans Becking en Jose Dias. Fotocredits via Hans Becking.

Hans Becking over vandaag:

“Vandaag in de proloog vollen bak gereden, het ging lekker. Het niveau is erg hoog, zoals altijd in Spanje. Wij hebben 2 teams in de top 10 vandaag wat belooft om een mooie wedstrijd te worden. Zelf met Jose Dias ben ik 5e geworden, op naar morgen.”

Morgen is de etappe 62.5 km met een positief hoogteverschil van 2250 hm.

Go go go en succes in de volgende etappes!