Anna van der Breggen-Margot Moschetti winnen Costa Blanca Bike Race

Na vier dagen en even zoveel etappe’s zijn het Margot Mochetti met gelegenheids partner Anna van der Breggen die de CBBR op hun naam schrijven. Een meer dan klinkende overwinning voor dit duo dat er vanaf dag een geen gras over liet groeien. De laatste etappe van 40 km met 1600 hm was ook weer een prooi voor Moschetti en van der Breggen. Met 4 minuten voorsprong als eerste over de finish gekomen. Het algemene klassement wprdt dan met een half uur voorsprong gewonnen. Een verdienstelijk debuut voor Anna van der Breggen en een mooie start van het mountainbike seizoen voor Margot Moschetti. De Francaise in dienst van CST SANDD AE mtb team is na een lange periode weer helemaal terug van weg geweest.

Foto credits CST Sandd AE mtb team

Hans Becking en Didier Bats hebben dan met de vijfde plaats in de afsluitende etappe hun tweede plaats algemeen veilig gesteld. Ook hier is het begin van het seizoen natuurlijk een mooie opsteker. Sergio Mantecon-Jan Skarnitzl waren gewoon te sterk en Hans en Didier zijn blij met deze mooie uitslag. Hans was bijzonder gecharmeerd van de nieuweling in het team. Didier Bats is een goeie gast en een sterke renner, mooi dat ik met hem heb gereden in Spanje.

Fotocredits CST Sandd AE mtb team

Bart Brentjens en Abraao Azevedo trekken dan in de Masters 40+ de winst naar zich toe. Mooie start van het seizoen voor de ex olympisch kampioen met zijn Braziliaanse partner. Bart en Abraao zijn inmiddels zo goed op elkaar ingespeeld dat ze zeker mee doen bij de Cape Epic voor de overwinning. 4 dagen sleuren en dan deze mooie wedstrijd winnen in goede omstandigheden.

Michiel van Aelbroeck-Torsten Walter trekken dan ook de laatste etappe in de masters 30+ naar zich toe. Ook hier de overwinning die gevierd mag worden. Prestatie van een Belgisch-Duits duo die navolging verdiend. Tot de limiet hebben we deze laatste etappe gereden en de laatste 20km waren fantastisch om te doen. Een erg goede maat heb ik in Torsten gehad geeft Michiel aan. De overwinning smaakt erg goed zo vroeg in het seizoen.

Nick de Vries -Bram Cools van RS Bikes mtb team sluiten de laatste etappe wat minder af dan etappe drie. Met een 24e plaats is de beoogde verbetering de mist in gegaan. De eerste 20 zijn wel gehaald wat een doel op zich was en die plaats is ook veilig gesteld. Ook het beoogde doel van UCI punten scoren is gehaald. Nick en Bram die nog volop in voorbereiding zijn voor het XC seizoen hebben wel een goede voorbereiding gehad met deze wedstrijd er bij. Met een gerust hart kunnen ze dan ook afscheid nemen van de Costa Blanca Bike Race.

In de halve CBBR zijn het de mannen van MTB team Grinta die het goed hebben gedaan gisteren. Marc de Maar kaapt hier de rit overwinning weg en Tim Smeenge haalt het om het klassement van twee dagen te winnen. Grinta mtb team kan ook terug zien op een geslaagde tarinings stage met een afsluitende wedstrijd van 2 dagen. Tim Smeenge is echt gegroeid en laat dat ook nu weer zien. Marc de Maar heeft zijn grote motor dan al goed afgesteld en dat bied hoop voor de komende wedstrijden. Micha Gankema haalt het voor de vijfde plaats en verbetert sterk in het algemene klassement.