Anne Tauber 15 Anne Terpstra 17 tijdens WC van Lenzerheide

In een wedstrijd die tricky was, glad en met veel wortels op een geaccidenteerd parcours is het Annie Last die de overwinning naar zich toe trekt. Yana Belomoina en Gunn-Rita Flesjaa Dahle hebben de wedstrijd geopend, Gunn-Rita wordt 2e en Yana Belomoina 3e. Mooi podium met als 4 en 5, Jolanda Neff en Helen Grobert.

Wat is er van de Nederlandse vrouwen geworden, we zagen in de eerste 2 rondes Anne Tauber zeer goed mee gaan en ineens was ze weg en viel ze terug naar uiteindelijk de 15e plaats.

Anne Tauber, ik kon vanaf de start goed mee en kon ook dat tempo goed vol houden. In de tweede ronde ben ik helaas behoorlijk gevallen en vanaf dan ging het niet meer zo lekker, ongelukkig ook omdat ik daarbij mijn frame brak. Ik kon verder rijden en gelukkig ging het even later weer wat beter, ondanks mijn frame. Te veel fouten en de valpartij waren debet aan de uitslag op de 15e plaats. Ondanks alles niet tevreden en wel tevreden, er zit meer in namelijk. Voor de valpartij kon ik heel erg goed met de top 10 mee. Ik voel me goed en het draait ook goed getuige de eerste 2 rondes. Op naar het NK nu”

Anne Terpstra heeft met haar 17e plaats een goede wedstrijd gereden. Het geluk was toch weer niet aan haar zijde.

Anne Terpstra, ik voel me goed en had ook een erg goede start. Alleen de eerste ronde ging ik er bij liggen. Even die twijfel op deze technische ronde. Ik kon me erg goed herpakken en vanaf dan was het vertrouwen en power terug. Na een inhaal race toch naar plaats 17 gereden en daar ben ik erg tevreden over. Hopelijk valt toch eens een keer het dubbeltje de goede kant op en kan ik wel naar mijn vorm een uitslag neer zetten. Ik neem deze vorm mee naar het NK in Landgraaf en daar hoop ik een goede wedstrijd neer te zetten”

Sophie von Berswordt is de enige Nederlandse bij de U23 in Lenzerheide. Eerder op de dag was het parcours nog gladder en erg lastig te doen. Sophie is echter erg tevreden, een 18e plaats was haar deel vandaag, toch 16 plekken beter dan in Andorra.

Sophie von Berswordt, mijn start was niet zo geweldig vandaag, na een ronde kwam ik beter in mijn ritme en begon langzaam verder naar voren te rijden. Door de regen was het parcours erg lastig geworden, heel blij dat ik door de technische secties heen kwam op de goede manier. In Andorra ging het heel wat slechter en vandaag rijd ik de top 20 binnen met een 18e plaats. Ik heb even geen studie nu en ben klaar voor de rest van het seizoen en het NK in Landgraaf”