Anne Tauber bevestigd haar vorm met een 4e plaats in Haiming

De vorm van Anne Tauber is langzaam stijgende. Een 4e plaats in de HC wedstrijd van Haiming en zelfs eerste U23 vrouw. Mooi resultaat voor de Habitat mountainbikester.

fotocredits Brentjens mountainbike racing team.

Het plafond van Anne Tauber is dit jaar nog lang niet bereikt, er wordt naar een topvorm toegewerkt in Mei. De WC wedstrijden zijn een doel waar de eerste topvorm piek gerealiseerd hoopt te worden. Voor nu kunnen we alleen maar lachend toezien hoe ze de ene na de andere mooie uitslag pakt. Linda Indergand is de onbetwiste nummer 1 vandaag, Yana Belomoina van het team van Bart Brentjens wordt tweede.  Maja Wloszczowska van het team van Kross is derde. Op een fiere 4e plaats tussen de wereldtoppers staat Anne Tauber, tevens eerste U23 vrouw. 5e plaats is voor Eva Lechner. De competitie is hard en sterk en toch staat Anne als een huis tussen deze toppers. Goede om niet te zeggen zeer goed hoop op meer in de toekomst.

Commentaar van Anne Tauber na de wedstrijd,

Het ging heel goed, maar door veel foutjes vanaf de vierde ronde door vermoeidheid en het technische parcours een valpartij gehad wat me 15 sec heeft gekost. Maar wel dik tevdreden met het resultaat in dit sterke veld, hier kan ik weer verder mee.

Anne Terpstra was in deze wedstrijd 15e en is tevreden over haar wedstrijd.

Ik had goede rondetijden waar geen verval in zat. Het was net een WC wedstrijd in Haiming, vrijwel alle toppers waren aanwezig. Ik was iets minder uitgerust als in Nieuwkuijk maar dit geeft een tevreden gevoel.

Annemarie Worst is dan 26e, de wereldkampioene op de CX fiets staat haar vrouwtje in dit geweld. Annemarie rijd inmiddels met haar nieuwe kleding en nieuwe fiets van het team. Knappe prestatie van Annemarie.

Githa Michiels had helaas een offday en een paar dagen buikloop achter de rug. De 29e plaats is toch nog haar deel en dat tekent haar karakter. Voor Githa is het snel op naar de volgende wedstrijd.

Didi de Vries is onder de vlag van de KNWU netjes 39e geworden, ook voor Didi is de weg terug naar omhoog weer gevonden. Strijdvaardig is ze altijd en ook resultaten beginnen langzaam terug te komen.

Emeline Detilleux heeft bij de Junior vrouwen een 13e plaats veroverd. Gelukkig is Emeline over haar slechte dag van de Paasbike in Nieukuijk heen en laat zien goed in vorm te zijn.

Zoë Mulder is met een 23e plaats in deze wedstrijd geëindigd. Vorig weekend nog de winst en nu 23e in een grote internationale wedstrijd, chapeau.

Julia Boschker was na een aanvaring met een stuur uit de wedstrijd. Gelukkig is alles goed na een ziekenhuis bezoek en rontgen foto’s. Rune Debreamaker heeft de wedstrijd niet uitgereden