Anne Tauber en Anne Terpstra weer top in Heubach

Een zeer mooie derde plaats voor Anne Tauber en een vierde plaats voor Anne Terpstra in de Bundesliga wedstrijd van Heubach. Jolanda Neff pakt de winst en Ronja Eibl wordt tweede. Achter Anne Terpstra is het Elisabeth Brandau die vijfde wordt.

Heubach bood een mooi zwaar parcours en veel toprijders aan de start bij de vrouwen. Jolanda Neff kan aanvankelijk door haar superieure afdaaltechniek elke ronde wat weg rijden maar Anne Tauber heeft haar altijd in het vizier. Vanaf eind derde ronde neemt Anne Tauber het heft mee in handen en gaat het op het scherp van de snede aan kop van de wedstrijd. Helaas is de pechduivel vandaag ook mee gereisd en kan Anne nog derde worden net voor Anne Terpstra.

Nummer 1 en 3 van de wedstrijd in Heubach.

Commentaar van Anne Tauber op de wedstrijd; De hele wedstrijd ging het eigenlijk wel erg goed. Jolanda Neff is een heel erg sterke afdaler en daar verloor ik de eerste rondes elke keer rond de 25-20 sec. In de 4e ronde kom ik aansluiten en als eerste de afdaling in gaan. In eerste instantie nog een schuivertje gemaakt maar wel als eerste naar beneden. Dan kom ik onder de modder waarschijnlijk een steen tegen en heb voor en achter tegelijkertijd lek. De wissel ging heel snel en ik kon achter Anne Terpstra weer aansluiten en nog voor Anne op de derde plaats eindigen. Het klimmen ging echt beter dan Jolanda Neff en dat geeft erg veel moraal. Albstadt is een parkoers dat me erg goed ligt en wie weet wat we daar kunnen bereiken.

Commentaar van Anne Terpstra over de wedstrijd; Niet het ideale parcours wat ik hier vond. Koud, nat en glijden. Ik zat goed in de wedstrijd en kon ook wel de dingen doen die ik graag wilde. Op een gegeven moment lag ik 3e nadat ik Elisabeth Brandau in had gehaald. In de laatste afdaling was het nog spannend tussen mij en Anne die terug kwam van een lekke band. Deze zijn namelijk in deze omstandigheden niet mijn favoriete afdalingen en Anne was dan ook sneller. Toch wel tevreden met de wedstrijd, ondanks dat het niet mijn favoriete omstandigheden zijn. De moraal en vorm zijn erg goed en nog een paar puntjes richting Albstadt en we kunnen knallen daar.

Met een dergelijk veld deze uitslagen rijden bied heel veel voor de komende WC cyclus. Met een Puck Pieterse die bij de Junioren een 3e plaats uit de brand sleept zijn het vooral de Nederlandse vrouwen die het meer dan goed doen. Op naar de WC wedstrijden.

Foto’s via Facebook pagina’s van de teams van Anne en Anne.