Anne Tauber en Anne Terpstra zetten wederom een topresultaat neer

In het Italiaanse Nals is de HC categorie XC wedstrijd elk jaar een terugkerend spektakel. Zeer sterke deelnemers velden en een mooi XC parcours zijn de ingrediënten voor mooie wedstrijden. Dat Nederland mee telt met twee top mountainbikers die elke week weer mooie resultaten neer zetten is inmiddels geweten. Anne Tauber tweede en Anne Terpstra vierde.

Anne Tauber en Anne Terpstra verdedigen de Nederlandse eer op de Internationale parcoursen en wedstrijden. Dat de twee Anne’s dat met verve doen blijkt ook weer uit de uitslag van de zwaar bezette vrouwen XC wedstrijd. Sina Frei wint weliswaar de wedstrijd bij de vrouwen maar Anne Tauber doet het met haar tweede plaats meer dan goed. Een uitdagende wedstrijd voor Anne Tauber omdat Sina Frei net wat makkelijker klimt dan Anne Tauber. Zeer mooie tweede plaats voor de topvrouw van het Sandd-Bafang- American Eagle team.

Het commentaar over deze wedstrijd van Anne Tauber “Het ging niet net als vorige week dat ik de wedstrijd van begin tot het einde aan de leiding heb gereden. Sina Frei reed vanuit de start weg en Nals met haar extreem lange klimmen was er net te veel aan. Ik kon wel heel dicht bij haar blijven en ook de laatste ronde niet terug komen bij haar. Ik weet nu waar de verbeter punten liggen en heb heel veel zin richting de Worldcups te gaan. Al met al was het een mooie wedstrijd waar ik echt uitgedaagd werd”.

Anne Terpstra die in de Nationale kleuren een goed resultaat boekt.

Het commentaar van Anne Terpstra over deze wedstrijd “De goede flow waar we met het Ghost Factory Racing team inzitten neem je ook mee in de wedstrijd. Het is een parcours wat me niet helemaal lekker ligt en om dan toch een vierde plaats mee te pakken is een mooi resultaat. De klimmen in Nals zijn te lang voor me en de intervals te kort. Om toch die vierde plaats te pakken is erg mooi en dat geeft dat heel goede gevoel. Ik had toch wel een slag om de arm gehouden voor Nals maar het lijkt er heel erg op dat we op schema liggen voor de eerste Worldcup in Albstadt. We hebben nog een paar weken en die gebruiken we ook om de laatste puntjes op de i te zetten. Voorlopig zijn we erg gelukkig met de vorm en hoe het seizoen verloopt, natuurlijk voor mezelf maar ook voor het Team”