Anne Tauber excelleert in de eerste Mercedes Benz WC van Stellenbosch en pakt de derde plaats

Ook voor de vrouwen was het de eerste grote krachtmeting, Stellenbosch heeft mooie dingen laten zien. Annika Langvad wint de wedstrijd bij de vrouwen na een mooie strijd met Pauline Ferrand Prevot die tweede wordt. Op de derde plaats staat die dekselse 200 km schaats marathon winnaar Anne Tauber van CST-Sandd_AE te schitteren op het podium.

Anne Tauber die is overgestapt naar het team van Bart Brentjens laat zien absoluut tot de wereldtop te behoren, niet alleen bij het schaatsen kijken we met verbazing naar die kleine Nederlandse. Bij het mountainbiken kan en mag ze zich meten met de groten der aarde en dat gaat haar zeer goed af. Een derde plaats is haar deel in Stellenbosch en kun je een seizoen World Cups rijden ergens anders beter beginnen dan op een podium ? Waar gaat het dan stoppen voor Anne Tauber ? We weten het niet, feit is dat we met een complete mountainbike natie voor de buis zitten te kijken en Nederlandse bikers op het podium zien rijden. Geweldig dit.

Reactie van Anne Tauber; “Het was een geweldige race vandaag. De start was niet heel erg goed maar gelukkig was daar die lange startklim in de eerste ronde. In die klim kon ik makkelijk en heel veel passeren.Vanaf ronde 2 kwam ik eigenlijk al alleen te zitten. Ik zat precies tussen 1en2 in en een groepje achter me. Dat was wel jammer omdat ik bij niemand mijn karretje aan kon haken. Alles liep soepel, zo onwerkelijk. Ik heb geen fouten gemaakt en kon het tempo blijven volhouden. Het zware parcours lag me dus wel erg goed en ik kon blijven gaan. Ik wist dat ik wel de goede vorm had maar dat het zo goed was had ik niet eens durven dromen”

Luxemburgse Fabienne Schaus finisht op de 38e plaats vandaag en Lotte Koopmans van Kona LTD team heeft een 42e plaats aan deze WC wedstrijd overgehouden.