Anne Tauber is klaar voor WK Cyclocross in Oostende

Anne Tauber gaat als mountainbikester/schaatser naar het WK Cyclocross. Toen ze een week of 5-6 geleden begon met crossen, had ze niet gedacht naar het WK Cyclocross in Oostende te gaan. Dat ze daar staat, is een heel erg leuke bijkomstigheid. Offroadbikers.eu ging in gesprek met Anne, uiteraard coronaproof.

Een mooi gesprek hebben we gehad. Waarom is ze nu gaan crossen? Andere jaren was het altijd marathonschaatsen. Het antwoord is eenvoudig: Vanwege Corona is er geen marathonschaatsen en een week of zeven geleden is ze te rade gegaan bij onze Bondscoach Offroad Gerben de Knegt. Anne had toen nog geen crossfiets. Daarna enkele keren met Gerben solo getraind en die had al vlug door: Dat komt wel goed! Zo gezegd zo gedaan, fiets geregeld via het team van Anne “CST-PostNL-bafang mountainbike team”.

Prestaties in het veld

Dat is een belangrijke stap, een goede crossfiets. Volgende stap is op die fiets trainen, die fiets leren kennen en wedstrijden rijden om het gevoel richting de zomer wakker te schudden. Dat het al snel heel goed ging, is een understatement. Tijdens de CX Super Prestige wedstrijd van Zolder wordt ze al 9e! Dat is in het competitieve deelnemersveld een enorm goede prestatie voor iemand die net een paar weken op een cyclocrosser zit.

Dan al zit ze bij veel mensen in de kijker. De volgende wedstrijd is 1 Januari in Baal waar ze 14e wordt in een erg zware wedstrijd met veel toppers aan de start. Drie januari in Hulst tijdens de wereldbeker weer een mooie 14e plaats. Let wel, elke keer van de laatste plaats vertrekken waar er dik 50 aan de start staan. Volgende in de rij is de Zilvermeercross, bekend om zijn vele zandpassages. Hier wordt ze 11e. In de moeder van alle crossen in de Overijse, waar inhalen heel moeilijk is, komt ze tot een 20e plaats. Hier staat de gehele wereldtop één week voor het WK voor hun generale.

WK selectie

De selectie voor het WK is dan voor Anne Tauber ook een feit! Simpelweg omdat ze aan de eisen heeft voldaan. Nu is het trainen in het zand en wat specifieker naar Oostende toewerken. Het geeft Anne Tauber een mentale boost en een technische opkikker. Een CX-fiets is totaal anders dan een XC-fiets. Ook is het voor haar een groot leerproject en ontzettend leuk om te doen. Samen met Mekanieker Eric van Overbeek en de moeder van Anne in hun eigen bubbel c.q. camper en dan gewoon crossen. “Wat ik als erg fijn ervaar is dat de Mekanieker nu voor mij alleen is en dat is ontzettend fijn. Aanstaande vrijdag gaan we naar Oostende om te verkennen en zaterdag de race rijden. Dan weer snel naar huis, want langer dan 48 uur in België betekent ook een quarantaineperiode als je terugkeert en dat willen we niet.”

Van geen enkele ervaring in het veldrijden binnen ongeveer zes weken naar het WK Cyclocross in het zand van Oostende. Mooie ervaring en goede voorbereiding voor het mountainbikeseizoen dat er qua voorbereiding ook aan zit te komen. “Na het crossen willen we met het team naar Spanje en Italië gaan om te trainen ( mits de omstandigheden het toelaten)”. Anne traint ook meestal alleen momenteel of soms samen met Lotte Koopmans en verder gaat het niet. Simpelweg omdat ze vind dat sporters ook een voorbeeldfunctie hebben. “We moeten gewoon uitkijken wat we nu doen om straks meer te kunnen doen.”

Anne Tauber, vanuit onze kant een hele goede wedstrijd gewenst en daarna op naar het mountainbike seizoen. Succes namens al onze volgers en de crew van Offroadbikers.eu.