Anne Tauber mountainbikester van het jaar Hannah van Boven talent van het jaar 2017

Bij de vrouwen was de competitie tussen de verschillende dames erg goed, gelijk als een wedstrijd in het veld gaven ze elkaar niet veel toe. Anne Tauber is de vrouwelijke mountainbiker van 2017 geworden, Hannah van Boven het vrouwelijke talent van 2017.

Er kon gekozen worden uit 4 kandidaten bij deze verkiezing. Anne Tauber, Anne Terpstra, Annemarie Worst en Sophie von Berswordt. De publiekskeuze samen met de vakjury bepaald wie er de nieuwe mountainbikester van het jaar is geworden bij de vrouwen. Anne Tauber is het geworden en dat heeft ze te danken aan een zeer goed seizoen waarin je kan zeggen dat ze definitief bij de wereldtop aanhaakt. Sterker nog, de wereldtop heeft het wel eens moeilijk met die Nederlandse mountainbikester. Algemeen erkend is het de vrucht van een lange weg naar de top. Talent is gekoppeld aan werklust en een stukje leergierigheid die haar dit brengt. De laatste 2 jaar is Anne Tauber onder de vlag van Habitat mountainbike team volwassen geworden, de tijd om een stap hoger te zetten.

Vanaf heden is Anne Tauber als mountainbikester van het jaar aktief in het team van de eerste Nederlandse Olympisch kampioen Bart Brentjens. Anne, gefeliciteerd met deze uitverkiezing en veel succes in 2018.

Ook bij de talenten waren er 4 kandidaten te weten; Hannah van Boven, Zoë Mulder, Kiki van Asselt en Didi de Vries. Dat ook hier de keus moeilijk was hoeft geen uitleg. Kiki van Asselt geeft haar titel af aan Hannah van Boven. Hannah die dit jaar een sterke opmars heeft gemaakt in het mountainbiken maar al enkele jaren onder de radar aktief is. Via de ATB/Cross competitie is Hannah boven komen drijven. Van daar uit naar de landelijke wedstrijden en Beneluxcup wedstrijden. Dit jaar is Hannah tevens de rechtstreekse uitdaagster geworden van een andere favoriete voor de titel Zoë Mulder. Tijdens het NK in Landgraaf pakt Hannah de titel, Zoë Mulder was daar ziek. in de Beneluxcup is het Hannah die 3 van de 6 wedstrijden op haar naam schrijft en zo deze mooie wedstrijd reeks op haar naam schrijft. Hier laat ze zien dat ze wat in haar mars heeft, hopelijk ook in het jaar 2018. Hannah, gefeliciteerd met deze mooie titel.

Anne Tauber en Hannah van Boven zijn de terechte winnaressen van de titels, overigens wel zonder alle andere kandidaten ook maar iets te kort te doen. De erkenning en waardering van je talent door middel van deze titel is niet te onderschatten. Hopelijk kan de lijn ook naar de Internationale wedstrijden doorgetrokken worden voor 2018, dat belooft een mooi jaar te worden.