Anne Tauber pakt winst in HC wedstrijd van Haiming David Nordemann vierde

Dat we momenteel een goede generatie mountainbikers hebben is ook afgelopen weekend weer gebleken. In het Oostenrijkse Haiming waar het jaarlijkse mountainbike feest met het Ötztaler Mountainbike Festival gevierd wordt. Een HC wedstrijd is ook wel gekend als een kleine WC met toprijders van over de hele wereld. Anne Tauber heeft deze wedstrijd gewonnen met een solo vanaf eind eerste ronde. Sterker nog, een Nederlandse vrouw domineert mee de hele wereldtop. David Nordemann heeft bij de U23 een vierde plaats behaald.

Fotocredits Brentjens Mountainbike racing en Irmo keizer.

Met de halve wereldtop present is het Anne Tauber die een hoofdrol speelt in deze wedstrijd, eigenlijk speelt ze met de concurrentie. Anne over haar wedstrijd van afgelopen Zondag.

Om te beginnen is het super gaaf om een HC wedstrijd te winnen, zeker op dit parcours. Echt een hele leuke en mooie ronde hier in Haiming. Zeer technisch en alles kris kras door het bos. Mijn start was oke of goed net hoe je het zegt. Ik zat op plek 3 na de eerste 500 mtr , al heel snel wist ik de andere meiden te passeren en ging als eerste de downhill in. Na de downhill had ik een gaatje en besloot vanaf dat moment vol door te gaan. De marge bleef oplopen en toen ik genoeg marge had heb ik mijn wedstrijd geconsolideerd. Het gat bleef echter heel gestaag groeien wat ik terug hoorde van het publiek, het geeft je ook een beetje vleugels. Ook teamgenoot Yana Belomoina reed zeer sterk en lang op de tweede plaats tot ze lek reed. Geweldige wedstrijd die ik zo intens heb ervaren en gewonnen, dit is waar je het allemaal voor doet.

U23 David Nordemann brengt het in deze wedstrijd tot een schitterende 4e plaats in zijn categorie. Wereldprestatie die David zelf niet helemaal goed vond. David gaf aan dat hij zelf het gevoel had niet vooruit te komen en hij kijkt uit de aankomende weekend naar de wedstrijd van Heubach. Dit is te gek, dan willen we een David in goede doen zien. Mooie vooruitzichten voor de Nederlandse mountainbikers in grote Internationale XCO wedstrijden. Dit zijn tevens de laatste goede voorbereidingen voor de tweede WC wedstrijd in het Zuid Duitse Albstadt.