Anne Tauber rijdt een geweldige wedstrijd en wordt zesde op WK

Anne Tauber, de zesde plaats tijdens het WK U23 in Nove Mesto is haar deel vandaag. Anne is meer dan tevreden over het resultaat en het geeft de verhoudingen in het U23 peloton weer.

“Er had natuurlijk meer ingezeten als ik technisch nog beter word, daar is er verlies van mijn kant en daar gaan we heel hard aan werken.”

Na 2 derde plaatsen in een Worldcup waar Keller en Rissveds niet bij waren, is dit nu bijna het maximale. Deze zesde plaats daar kan ze echter meer dan uitstekend mee voor de dag komen.

anne tauber2

In de wedstrijd was het vanaf het begin bikkelen en ze reed de eerste ronde redelijk gemakkelijk mee. Op het laatst pikte ze aan bij de kop, die echter op dat moment versnelden. Dit was er net te veel aan en dan heeft Anne ook nog haar moment in de rock garden. Op onverklaarbare wijze klikt haar linkervoet uit en valt ze eigenlijk gewoon om. Verder niet erg, maar de Deense vrouw kon nu voorbij komen en die was beter in de afdalingen. In het klimmen verder geen verlies maar plaats 5 was helaas weg.

Mooi en ik mag zeggen een schitterend resultaat voor deze jonge vrouw die nu 2 jaar mountainbike wedstrijden rijdt. Als je net voor de finish nog het publiek met een hand aan kunt tikken en dat volhoudt tot de finish. Anne, je hebt zo te zien genoten van deze wedstrijd en dat is je erg gegund. Dank je voor het bij jouw prestatie mogen zijn.