Anne Tauber wint met ruime voorsprong de XLC 3 Nations cup in Eupen

Bij de vrouwen stond Nederlands kampioen en wereldtopper Anne Tauber aan de start in Eupen. De tegenstand was niet voorbereid op deze mountainbiker en Anne Tauber wint deze wedstrijd met een zeer ruime voorsprong. Luxemburgse Fabienne Schaus wordt tweede en derde wordt Lotte Koopmans. Vierde wordt Hannah van Boven die ook eerste U23 vrouw is en vijfde wordt Emeline Detilleux.

Fotocredits Cees Sinke

Anne Tauber, Op een super leuk parcours in Eupen heb ik vandaag genoten van de wedstrijd. Dat ik gewonnen heb met ruim 5 minuten voorsprong is iets wat me super veel vertrouwen geeft richting Albstadt. Het is tevens een goede voorbereiding voor de volgende WC wedstrijd. Erg leuk dat ik mee heb gedaan in Eupen.

De U23 hebben geen eigen klassement maar Hannah van Boven over haar wedstrijd,

Hannah van Boven; De start ging heel goed! De klim ligt mij altijd wel dus ik kon goed opschuiven. Daarna in mijn ritme gekomen en zo nog wat plekjes opgeschoven, En na een lange tijd gewoon weer een goed gevoel in een wedstrijd wat me een mooie vierde plaats opleverd.

Bij de Junior vrouwen staat er geen maat op Franziska Koch, de Duitse neemt wederom de overwinning mee. Zoë Mulder is tweede, Larissa Hartog derde, vierde is Rune Debremaeker en vijfde Britt Segers.

De nieuwelingen vrouwen hebben in Puck Pieterse de winnaar, wanneer wint ze niet en wie houd haar van de overwinning af. Sterk gepresteerd van de jonge vrouw, elk parcours zet ze op haar palmares. Tweede is Fleur van der Peet, derde en een hele sterke dag voor Mirte Klerkx uit Helmond. Vierde is Noa Stolk en vijfe Christa Nelck.

Fotocredits Mark Klerkx