Anne Terpstra gaat voor het podium in Andorra

Andorra staat synoniem voor de hoogste wedstrijd in de WC cyclus. Aparte wedstrijd met een aparte status. Bikers die normaal goed renderen vallen terug, anderen komen boven drijven. De ijlere lucht laat velen naar adem happen. Anne Terpstra was gisteren in haar element en sleept een prachtige 5e plaats uit het Shortrace vuur.

Met een kleine pauze is het WC circuit weer opgestart in Andorra. Inmiddels traditie dat de Short Circuit zoals de officiële naam is bij de UCI van start gaat op de Vrijdag. Eerste de vrouwen met natuurlijk 2 belangrijke Nederlandse troeven. Anne Terpstra en Anne Tauber, wereldtop en er wordt naar gekeken door de anderen. Weg rijden gaat niet zomaar meer gebeuren. Toch laat met name Anne Terpstra zien dat er een behoorlijke ontwikkeling in haar talent zit. In de wedstrijd van gisteren is ze ronden lang aan de kop van het veld te bewonderen of ze nooit niets anders doet. Dat dit een zeer grote motivator is voor Anne dat kunnen we wel stellen. De vorm is meer dan goed, er wordt naar haar gekeken door de wereldtop en ze is niet bang om zich te tonen. Dat beloofd wat voor de XCO wedstrijd aanstaande Zondag. Heeft Anne Terpstra deze wedstrijd aangevinkt als kwalificatie voor de OS in Tokyo ?

Anne Tauber verdedigd in het begin van de wedstrijd zeer goed haar plekje maar valt naar het einde van de short circuit race wat weg in het geweld. Een 14e plaats is altijd nog een mooie plek en daarmee staat ze op de 2e startrij wat gezien de verschillen wel normaal mag heten. Anne Tauber zal zich moeten laten zien, sterker nog willen laten zien. De mogelijke eerste zege in een WC gloort met elke wedstrijd aan de finish, daar werkt ze hard voor en daar gaat ze voor.

Laten we vooral niet vergeten dat Milan Vader aan een indrukwekkende opmars bezig is. In mijn ogen de grootste kanshebber voor de Rood-Wit-Blauwe trui in Sittard tijdens het NK. Milan die nu voor de eerste keer mee doet aan de Short Circuit. Mee doen met de absoluut beste 40 van de wereld en daar staat Milan gewoon tussen. Op het laatste moment hoort hij dat hij bij de eerste 40 van de UCI lijst hoort en dat geeft recht om te starten. Een mooie opwarmer voor Milan omdat hij natuurlijk ook een heel stuk beter op de XCO startlijn komt te staan. Verder naar voren betekend simpelweg eerder jezelf met de betere plaatsen bemoeien en jezelf naar voren rijden.

Al met al hebben we al Nederlandse bikers een mooi XCO weekend voor de boeg. Bij de Europese kampioenschappen XCM staat ook nog een zekere zeer sterke Hans Becking aan de start als een van de favorieten. Genieten dus dit weekend.