Anne Terpstra wint de Bundesliga wedstrijd in het Duitse Gedern

In Gedern vond de Vulkan bike Bundesliga wedstrijd plaats, niet bijzonder zul je zeggen. Ja wel bijzonder, Anne Terpstra laat een week voor de WC wedstrijd van Albstadt zien terug te zijn waar ze hoort, aan de top van het mountainbiken. Anne wint de wedstrijd voor Ronja Eibl die tweede wordt, Hannah Klein wordt derde.

Fotocredits EGO Promotion, de mooiste foto met Anne Terpstra op het hoogste treetje van het podium.

Nee het was zeker niet vanzelfsprekend dat Anne Terpstra weer een wedstrijd wint, er ging een lange blessure periode aan vooraf die ook niet geheel vlekkeloos verliep. Na haar onfortuinlijke val in Zuid Africa en een gebroken enkel was het alles op de terugkeer in wedstrijden. Het ging best voorspoedig tot aan Solingen waar een val nog even roet in het eten gooide. Gelukkig is het leed geleden en is Anne Terpstra er met een beetje achterstand helemaal klaar voor. De reactie van Anne over haar wedstrijd in Gedern,

“Anne Terpstra; Het was in deze wedstrijd weer de eerste keer dat ik mijn trainings gevoel om kon zetten in een goede wedstrijd. Een beetje trainings achterstand heb ik wel maar momenteel ga ik met stappen vooruit. Het gevoel in de wedstrijd was goed en ik kon dit omzetten in een overwinning, niet alleen in de wedstrijd maar ook moreel. Hopelijk is de vorm goed genoeg om me de komende twee weken te laten zien. WC wedstrijden zijn de top in mountainbiken en ik kijk er ontzettend naar uit. In Januari had ik absoluut niet durven dromen dit alweer op dit moment te laten zien. Erg gelukkig ben ik met dat gevoel en hier gaan we op verder”