Anne Terpstra wint de Strabag Czech MTB cup

In Tjechië heeft Anne Terpstra de Strabag Czech cup wedstrijd gewonnen. Karla Stepanova werd tweede en Jitka Čabelicka werd derde.

De wedstrijd was niet echt zwaar bezet met toprijders maar de echte strijd speelde zich af tussen de oren. Een mooi technisch parcours met secties waar je echt moest focussen en 3 klimsecties waar het goed omhoog liep.

Anne Terpstra over haar wedstrijd in Tjechië: “Het is geen ellenlang verhaal vandaag maar wel een heel mooi parcours. De technische secties waren niet super lastig maar je moest absoluut de goede lijnen rijden. Focus was zeer belangrijk. De 3 pittige klimmen waren goed voor de absolute vorm aan te scherpen. Dit was een mooie wedstrijd en een hele goede training en moraal gever voor de volgende wedstrijden. De focus ligt natuurlijk richting Albstadt en daar heeft vandaag me goed bij geholpen. Altijd top om een wedstrijd te winnen”

Zoals al aangehaald door Anne zelf, Albstadt ligt een beetje om de hoek te kijken en daar wil ze de goede lijn doortrekken van de laatste weken. Erg goed voor de moraal om te winnen en dat helpt je weer om je focus beter te zetten richting een bepaald doel.