Annemarie Worst topt een volledig Nederlands Elite vrouwen podium

Een volledig Nederlands podium was mogelijk volgens ons. Annemarie Worst topt een volledig Nederlands podium. Ongekend bij het veldrijden dat de hele concurrentie naar huis is gereden. Annemarie worst wint, Marianne Vos tweede en Denise Betsema derde.

Een furieuze Ellen van Looi en Christine Majerus openen de wedstrijd heel snel en hard. Marianne Vos en Annemarie Worst die al snel in dat wiel zitten. Sanne Cant in de eerste groep waar na 1 volle ronde al een afscheiding is van de rest van het veld. Na twee ronden sluit Denise Betsema na een inhaalrace aan bij dit groepje.

Weer een ronde verder zijn het de drie Nederlandse vrouwen die weg zijn gereden. Nog een ronde en Annemarie Worst kiest het hazepad richting de finish. Marianne Vos kan samen met Denise Betsema de rest van de meute voorblijven. Annemarie Worst haalt solo de eerste plaats op, topprestatie dat wel en een sterk stuk. Marianne Vos kan dan toch nog de tweede plaats pakken voor Denise Betsema. De concurrentie kan alleen maar toezien om een  volledig Nederlands podium te aanschouwen.

Sanne Cant is best of the rest op de 4e plaats, gevolgd door aanvalster van het eerste uur Ellen van Looi die 5e wordt. Loes Sels was mee in de eerste groep maar wordt 6e. Alice Maria Arzuffi miste een beetje de start en weet de schade te beperken tot een 7e plaats, ze was getipt voor een podium.

1 Annemarie Worst
2 Marianne Vos
3 Denise Betsema die met ingang van morgen een profcontract heeft gekregen bij Marlux-Bingoal
13 Maud Kaptheijns
15 Lizzy Witlox
19 Geerte Hoeke