Annemarie Worst wint Beneluxcup Landgraaf

Annemarie Worst, een heel seizoen pech en slechte vorm word in Landgraaf afgesloten met een klinkende overwinning. Denise Betsema wordt tweede en Sophie van Bensworth neemt de derde plaats in beslag.

Podium Landgraaf1

Annemarie rijd vanaf de start samen met 2 weg om deze al vrij vlug achter te laten. Achter Annemarie een groepje met Britt van de Boogert , Lizzy Witlox , Denise Betsema en een ronde later Sophie van bensworth die aansluiting met de voorste gelederen krijgt. Annemarie breid haar voorsprong stelselmatig uit en gaat solo over de finish. Denise wordt tweede en is erg happy met haar vorm momenteel. De Texelse die pas weer haar tweede seizoen rijd gaat gestaag in vorm omhoog en zal met het NK een geducht tegenstander zijn in Nieuwkuijk. derde is dan Sophie van Bensworth die door een gelukje het podium toegeworpen krijgt.

Saillant detail is dat degene die de hele wedstrijd mee maakt in de laatste ronde lek rijd en mag lopen naar de finish. Britt van de Boogert die echt wel een goede wedstrijd reed en een zekere tweede plaats in rook op ziet gaan. De teleurstelling is natuurlijk groot en ook de leiderstrui ziet Britt aan de horizon verdwijnen. Lizzy Witlox is de vrouw die nu de leiderstrui van de Beneluxcup omgehangen heeft gekregen. Lizzy is erg blij met de leiderstrui en zal deze met verve verdedigen.