Annemiek van Vleuten tweede Bas Peters vierde in Australië

Annemiek van Vleuten is tweede geworden in de Crocodile Trophy in Australië. De wedstrijd afsluiten met een mooie overwinning in de tijdrit geeft weer hoe goed Annemiek heeft gereden. Bas Peters van Mijn bad-Liv Giant neemt de vierde plaats mee naar het Limburgse Heythuysen.

AnnemiekFoto , Regina Stanger

Annemiek heeft zeker een mooie vakantie ervaring achter de rug, ook een waar ze nog eens aan terug zal denken. Twee keer verkeerd rijden heeft er dan voor gezorgd dat ze niet meer voor de eindoverwinning kon rijden. In totaal 25 km te veel is er in dit geval te veel aan. Hoe het was als dit niet gebeurt zou zijn zullen we niet weten, geen directe confrontatie in het algemene klassement. Enkele mooie etappe overwinningen met name de twee laatste etappe’s. Mooi voor Annemiek en ze heeft toch gedaan wat min of meer van haar verwacht werd. Op de snelle etappe’s is ze dan niet te verslaan en legt ze in ieder geval iedere vrouw er op. In de meer technische etappe’s is het dan niet helemaal haar ding en heeft ze in Alice Pirard een geduchte tegenstander. Gefeliciteerd met je tweede plaats Annemiek, we hebben van je genoten de afgelopen week en hopen je zeker terug te zien in het mountainbiken. Marathons ligt je goed.

Anouk Timmer heeft een podium te pakken bij de Amateur vrouwen in deze uitgave van de Crocodile Trophy. Ook dat is een prestatie om mee thuis te komen. Gefeliciteerd Anouk met dit mooie podium in Australië.

Bas Peters, nog nooit gereden in de Crocodile Trophy en een mooi avontuur voor de sympathieke Limburger. Dat het niet makkelijk werd wist Bas al. Meerdere malen heeft hij al de degens gekruist met zijn tegenstanders. Dat hij de vierde plaats weg haalt is te danken aan zijn nimmer aflatende kracht. Mooie etappe’s gereden en in de hele snelle wist hij zich toch telkenmale weer te handhaven aan het front. De verschillen in tijd waren niet zo groot en de krachtsverschillen ook niet. Een iets mindere dag en je bent zo 1 of 2 plekken terug in het klassement. Bas Peters heeft laten zien nog steeds uit het goede hout te zijn gesneden, ook Bas heeft ons weer het nodige plezier gegeven in deze Crocodile Trophy.

Stef de Louwere uit Bladel heeft dan ook goed partij gegeven met een mooie etappe overwinning. Stef wordt uiteindelijk zevende in de einduitslag en heeft laten zien heel veel potentie te hebben. Gefeliciteerd Stef met deze mooie uitslag.

Foto Bas Peters by Regina Stanger.