Annika Langvad en Mathieu van der Poel winnen de eerste short track in Albstadt

Annika Langvad bij de vrouwen Elite en Mathieu van der Poel bij de mannen Elite winnen de eerste short track race ooit op een Worldcup. Albstadt is de eerste Worldcup waar een kleine wedstrijd van een half uur op een korter parcours wordt verreden, dit op de Vrijdag.

Mathieu die kan lachen na de shorttrack wedstrijd. De eerste klap is altijd een daalder waard zullen we maar zeggen.

Mathieu van der Poel kan een overwinning in een Mountainbike Worldcup shorttrack bijschrijven op zijn conto. Het is erg tactisch rijden en op een gegeven moment waren ze met 3-4 mountainbikers in de kop van de wedstrijd een combine aan het smeden om Mathieu de duimen op te leggen. Dit wilde niet goed lukken en ongeveer 3 ronden voor het einde vond Mathieu de tijd rijp om er eens goed de snelheid er in te zetten. De rest van het 40 koppige peloton was vanaf dat moment geklopt. Meter na meter werd het gaatje groter en achter Mathieu van der Poel werden alle duivels ontbonden. De vogel was gevlogen en nam snel een grotere afstand. In de laatste ronde een klein beetje getemporiseerd en met 3 sec voorsprong finishen.

“Mathieu van der Poel; Het is een zware wedstrijd, een half uur volle bak koers. Ik heb last van mijn hand gehad maar je hebt geen tijd er aan te denken. Tactisch rijden en de snelheid hoog houden was het devies. Toen ik de tijd rijp achte ben ik weg gereden en win de eerste shorttrack race ooit tijdens een Worldcup. Dit is zeker een heel mooi moment van dit weekend en ik ben erg blij met deze overwinning”

Annika Langvad kan het in een lange sprint bij de vrouwen afmaken in de laatste ronde en wint met 2 sec voorsprong. Jolanda Neff wordt in een directe sprint nipt tweede en Linda Indergand is derde. Anne Tauber wordt tiende in deze wedstrijd, Anne Terpstra 21e.

“Anne Tauber; Dit was wel afzien zeg, het gaat hard en ik positioneerde me niet altijd even lekker en dan moet je echt hard rijden om terug in de groep te geraken. De 10e plaats daar moet ik even tevreden mee zijn. Op naar Zondag”

Anne Tauber die alles heeft gegeven in de shorttrack race.