Annika Langvad nieuwe kampioen Marathon in Singen en Hielke Elferink teleurgesteld

Annika Langvad wint het WK marathon bij de vrouwen in Singen. Sabine Spitz tweede en Gunn-Rita Dahle Flesjaa wordt derde. Geen verassingen vandaag bij de vrouwen op het podium, de gevestigde namen laten zich ook vandaag weer zien.

Hielke Elferink heeft met een 33e plaats absoluut niet waar ze op hoopte. Offroadbikers.eu had nog even een gesprekje met haar en hieruit blijkt zonneklaar dat ze haar dag niet had vandaag.

Hielke Elferink, uiteraard een grote teleurstelling voor mij vandaag, gisteren was ik nog goed. Zoals ik gisteren al vertelde is het parcours te snel voor mij. Aanvankelijk ging het nog lekker maar ik bleek me al vlug opgeblazen te hebben op die snelheden. Terug in een andere groep ben ik toch weer gaan rijden en blies ik me weer op, het bekende elastiek verhaal. Een hele tijd alleen gereden en na drie uur ging het weer wat beter. Ook ben ik weer aangesloten bij een groepje wat van achter terug kwam. Volgend jaar is het WK in Italië en tref ik meer een parcours naar mijn hand. Aanstaande Zaterdag vertrek ik naar Canada, nieuwe wedstrijd en nieuwe kansen.

Alice Pirard doet het met een 12e plaats uitstekend in dit goede deelnemersveld. Mooie prestatie van de sympathieke Belgische mountainbikester.

Alice Pirard over haar wedstrijd van vandaag. Ik ben zeker tevreden over de uitslag vandaag. Tot 50 km mee met de kopgroep van 15. Erna een aantal keer gelost met andere rensters en dan weer bij de kopgroep. Tot een tiental km voor het einde heb ik dat vast kunnen houden. Het was een A typische marathon, leek zowaar op een weg koers, maar dan met heel wat hoogtemeters. Al goed dat ik vorige week nog een wegwedstrijd heb gereden als voorbereiding.

Laura Turpijn wordt 44e en ook van Laura haar verhaal van vandaag.

Laura TurpijnYes ben zeker tevreden en wat een racebaan vandaag. Stond eigenlijk zelf al versteld van de tijd 3h30 over 80km maar die eerste meiden!! Wat een gemiddelde!! Maar Yes ik ben zeker tevreden!! Had een mooie groep en het ging er vooral bergop hard aan toe. Kon een beetje bij komen vals plat en mee draaiend op kop. En had nog over voor een mooie finale aangezien we bijna de hele rit in een groep reden van 10 a 6 meiden. Ook Dave en Martijn hebben het top gedaan en de NL meiden (ook Hielke) steeds voorzien van de juiste bidons want warm en stoffig was het wel.

Sara Michielsen 64e en Linja de Jonge een 66e plaats.