Apex Terrae Disc – Ultegra

 

In de CX wereld is het zeker niet evident om groot te zijn net als de testcrew van Offroadbikers.eu. Groot zijn betekent in het crossen dat je niet heel erg veel merken kan kiezen om een goede crossfiets vast te pakken die er dan ook nog goed uitziet en goede prestaties heeft. Met een effectieve zadelbuis lengte van 61 cm en een bovenbuis lengte van 58.5 cm en een balhoofd van 18 cm zijn ze daar bij APEX in ieder geval heel goed geslaagd. APEX een bedrijf wat al een hele lange historie heeft in het crossen en dat vrijwel alles in Nederland maakt en ontwikkelt.

APEX wat letterlijk TOP betekent en Terrae wat ruige highlands of bergen betekent , goed en een leuke naam die blijft hangen is toch belangrijk , associeren doe je je fiets dan met andere dingen als dat je fiets naar iemand genoemd is. Een XXL fiets en zeker in het crossen moet anders gebouwd worden dan een kleine crossfiets. De krachten op het balhoofd , onderbuis , achterkant en bracket zijn veel groter dan bij kleine fietsen en dat simpelweg omdat grote mensen vaak sterker zijn en met hun langere benen veel kracht uit oefenen op het frame. Toch is het APEX gelukt om een fraai vormgegeven frame te ontwerpen wat dan ook nog voldoet aan de mooie lijnen die je graag in je CX fiets terug ziet komen. Het fraaie spuitwerk in rood-wit geeft de fiets een flitsende smoel om het zo maar eens uit te drukken , tijd om nu het bos en veld in te duiken.

De aanblik van de fiets beloofd in ieder geval al heel wat , de complete Ultegra disc groep , DT Swiss Spline wielset die geschoeid is met Challenge Griffo banden en de complete set van 3T voor een mooie strakke afmontage. De eerste meters met de fiets voelen niet goed , terug naar huis en wat afstel werk verricht en de fiets wat meer naar mijn hand gezet en het resultaat is verbluffend. De fiets stuurt al strak op de weg , geen klapperende vork en elke trap die je doet is raak door het fors uitgevoerde bracket.

Nu naar het ultieme test parcours toe waar bochten , korte steile klimmetjes , los zand , kombochten , modderige glij bochten en wortels elkaar af wisselen in een razend tempo. Met de handen makkelijk bovenop het platte stuur wat je veel comfort en een mooie grip geeft gaan we de paden op en de lanen in. Vanaf de eerste bocht houd ik bewust mijn handen boven op het stuur om te zien hoe makkelijk of moeilijk de Terrae zich de bocht in laat wurmen. Het heerlijke rustige gevoel als je niet te hard rijd is al een verademing , helemaal niet nerveus en de fiets laat zich makkelijk door de bochten mennen als een tam paard. Al eens voorzichtig op de eerste steile stukken geprobeerd hoe de versnelling aanvoelt en hij springt vooruit.

De wielen geven geen krimp en zijn perfect gemaakt voor het ruige werk wat je met deze fiets kan doen , rustige tochtjes en snelle afwisselende parcoursen het is allemaal nooit te veel. DT Swiss heeft met de Spline R24 een wielset afgeleverd die in grote fietsen stilzwijgend hun werk doen , de platte dubbel butted spaken geven een stijf en direct gevoel maar ook net dat beetje flexibiliteit wat je wil in een scherpe bocht. Met 1775 gr is het zeker niet de lichtste wielset die je in je fiets kan zetten maar betrouwbaarheid heeft een prijs en in deze fiets geeft deze wielset net dat beetje meer wat je wil hebben. Ook een taak van de wielset is een mooi geheel vormen met de fiets en dat ziet er zeker geslaagd uit.

Geschoeid met de zeer soepele Challenge Griffo banden heb een set die je daar brengt waar je zeker in het Brabantse wil zijn , ondanks de vele regen heb je nooit super vette en natte parcoursen en de Griffo voorziet je van veel grip mits de juiste drukwaardes worden toegepast. Stel de bandendruk af op je eigen gewicht en je zal zien dat je de juiste afstellingen in je fiets makkelijker haalt en optimale grip creert in de bochten. Samen met de cockpit en zadelpen van 3T heb je de zaak stevig in handen , de dunne zadelpen die ook weer een stukje comfort geeft en de fiets niet knetterhard maakt. Het fijne ergonomisch vormgegeven stuur met een afgeplatte bovenkant en een mooie bocht pakt goed vast , let op er zijn renners die een ander stuur fijner vinden dus ook hier geldt smaak is persoonlijk.

Na enkele kilometers op ons parcours ken ik de fiets al zo goed dat we er eens even voor gaan zitten en echt de snelheid op gaan voeren , behoudens een paar kleine foutjes laat de fiets zich op het stuur , met de handen aan de remgrepen of onder in de beugel perfect mennen. Hij stuurt scherp maar niet nerveus , je bepaalt zelf hoe scherp of hoe makkelijk. Fijn gevoel om deze fiets in de hand te hebben en te weten dat je een klein kanon van snelheid en acceleratie in handen hebt. De versnelling op een lang klimmetje is echt enorm veel hoger dan met BV een 29 er. Het is de lichte fiets die je dat heerlijke gevoel geeft , een kleine sensatie als je volle bak die bocht in duikt en je hebt de fiets volledig onder controle. De fiets is zelfs vrij makkelijk te schouderen met zijn licht afgeplatte bovenbuis en gaat niet schuiven , pak hem in de hoek bovenbuis –zadelpenbuis en je kan er makkelijk mee lopen , met mijn cross verleden weet ik nog steeds hoe dat gaat en zaak is wel om er weer even mee te oefen om er handig in te worden.

Over het geheel gezien heb je een stijve reactieve fiets die makkelijk in de hand is te houden , crossen vergt toch wel weer gewenning maar die duurt maar kort. APEX is er in geslaagd om zeg maar gerust een top fiets neer te zetten in een grote maat , versnellingen die je plaatst zijn elke trap raak door het stijve en grote bracket wat op goede lagers loopt en mooi is uitgelijnd. De Shimano Ultegra Disc groep schakelt als een zonnetje en remt eenmaal ingeremd met een stuk meer vertrouwen dan een velgremset , met de crankset 46-36 heb je altijd de goede versnelling bij en eventueel kun je de cassette nog makkelijk aanpassen. 11 speed is wel iets wat een klein beetje meer gevoel nodig heeft bij het schakelen , ram niet lomp die shifter naar links maar gebruik een klein beetje meer gevoel , 11 speed is allemaal net wat gevoeliger maar heeft hier niet 1 misslag gemaakt. Met een extra wielset heb je nog een fiets waarmee je makkelijk in de natte periode’s ook op de weg kan trainen met bv 25 of 28 mm racebanden. Als je wedstrijden wil gaan rijden probeer dan ook een goede tube wielset te versieren omdat die je in het veld zo veel grip en meer comfort geeft.

Al met al hebben wij met de test crew van Offroadbikers.eu genoten en waren echt blij verrast met deze fiets , aanbevelen doen wij hem dan ook van harte en wat ons betreft krijgt de fiets een dikke 8.5.  Met de juiste tube wielen haalt deze fiets met gemak een 9 uit 10 en dat is een zeer goed resultaat wat de mensen van APEX bereikt hebben.

Jan v Dijk

Patrick Lagarde