Belgische mountainbikers presteren zeer goed in grote Europese wedstrijden

De Coupe de France in Marseille was een toneel voor Githa Michiels om haar harde werk van de laatste maanden te tonen. Een superbe prestatie kunnen we wel zeggen. Githa kwam, zag en overwon ook Pauline Ferrand Prevot die tweede werd en Corinna Gantenbein die derde werd in deze wedstrijd. De beelden van de training een dag eerder lieten al wel erg vuile fietsen zien en derhalve was het een zwaar parcours. Githa kan met plezier terug zien en is iemand waar momenteel wel degelijk rekening mee gehouden dient te worden. Gefeliciteerd Githa met deze fraaie overwinning.

Fotocredits: Velovert.com en Filip Francois

Emeline Detilleux kan ook in de Coupe de France in de Junior cup laten zien dat ze goed is. De 8e plaats in het grote sterke veld is een mooie prestatie van de poulain van Filip Meirhaeghe. Nederlandse Zoë Mulder wordt in deze wedstrijd 19e met een vertrek van achter uit, een valpartij vertraagde dan nog sterk de eerste ronde. Dan de schoen die in een wiel blijft hangen en Zoé heeft de hele wedstrijd met een losse schoen gereden. Toch een goede prestatie. Laurine Boidequin is op de 54e plaats Geéindigd.

Bij de U23 is het Wout Alleman die in het grote sterke veld een 17e plaats weg haalt.

De Elite mannen tenslotte hebben met Jens Schuermans een 6e plaats gepakt. Bart de Vocht pakt de 8e plaats, niet de minsten zijn achter de Belgen in vorm geëindigd. Mooie prestaties van onze zuiderburen en dat belooft vuurwerk over 2 weken bij de eerste Beneluxcup in Beringen.

Bart de Vocht over zijn wedstrijd in Marseille: Ik ben niet echt tevreden over de wedstrijd, in de 2e ronde was mijn ketting er twee keer af gevallen en mede daardoor kon ik niet echt de flow vinden op het parcours. Over de benen en het resultaat ben ik op zich wel tevreden maar toch heb ik het gevoel dat er meer in zat gisteren.

In Langenlois in Oostenrijk waren Kevin Panhuyzen en Ruben Scheire aan het vertrek van de C1 wedstrijd aldaar. Op het mooie geaccidenteerde parcours werd wel wat verwacht maar dat was niet helemaal waar. De conditie en vorm dient nog verder aangescherpt te worden met het oog op de drukke maand Mei met de WC wedstrijden.

Kevin Panhuyzen over zijn wedstrijd in Langenlois waar hij 13e werd: Het was niet helemaal wat ik er van verwacht had, tijdens de start kon ik makkelijk mee met de eerste. Daarna herstelde ik niet meer van mijn inspanningen en viel ik hard terug. In de laatste ronde ging het terug goed en kon ik terug opschuiven naar de 13e plaats”

 

 

Ruben Scheire over zijn wedstrijd: Ik ben tevreden met hoe de conditie nu al is. Ik ga pas zoals op de planning binnen 3-4 weken in orde staan. Samen met de ploeg en federatie had ik afgesproken om alle voorjaarskoersen te laten voorbijgaan en pas eind april echt goed te zijn. Ik zit op schema en was tevreden met het gevoel gisteren. Vrijdag deden we de lange heenreis met de ploegauto, daarna heb ik ook geen goed gevoel meer gehad in de benen. Vanaf donderdag kan ik terug kwaliteit trainen en verder werken aan de conditie”