Belgische Sanne Cant verlengt op een knappe manier haar wereldtitel in Valkenburg

Niet helemaal de topfavoriet vandaag maar ze laat wel zien zeer goed in orde te zijn en scherp te koersen. Sanne Cant wint en verlengt haar wereldtitel in Valkenburg. Katie Compton wordt na een harde strijd tweede. Lucinda Brand pakt in de laatste ronde de derde plaats op het podium.

Veel favorieten voor de titel aan de start en hoe zou het de Nederlandse vrouwen vergaan. Een zeer zwaar parcours wat alles vergt van mens en materiaal ligt er voor de wielen van de vrouwen Elite. In het begin worden de bakens al gelijk uitgezet en zijn het Eva Lechner en Katie Compton, Christine Majerus en Sanne Cant die het veld aanvoeren. Eva Lechner kan het niet volhouden en al snel zijn het Sanne Cant en Katie Compton die samen een kleine afstand nemen. Christine Majerus volgt en daarachter is inmiddels Lucinda Brand opgedoken. Met nog 2 rondes te gaan is het Katie Compton die probeert weg te geraken bij Sanne Cant. Een handvol seconden krijgt Katie maar dan krabbelt Sanne langzaam terug op het immens zware parcours. Lucinda Brand is inmiddels zwaar in strijd met Christine Majerus en deze vrouwen zijn qua kracht erg aan elkaar gewaagd.

De laatste ronde kan Sanne Cant weer terug komen bij Katie Compton en een paar bochten verder gaat Sanne alleen op avontuur. Sanne gaat dan haar titel verlengen en Katie Compton pakt op 12 seconde de tweede plaats. Lucinda Brand neemt dan op gepaste wijze afstand van Christine Majerus en pakt plaats 3 en de laatste podium plek in deze wedstrijd. Christine Majerus heeft dan de meest ondankbare 4e plaats te pakken en een echt ontketende Elisabeth Brandau pakt plaats 5 in de wedstrijd.