Beloften wedstrijden tijdens NK veldrijden in St Michielsgestel

Er was al wat rimpeling in de vijver aangaande de Beloften wedstrijden tijdens het NK in St Michielsgestel. Hierbij het officiele standpunt van de KNWU.

 “De beloften-vrouwen en junior-vrouwen hebben sinds vorig jaar hun eigen WK. Op verzoek van bondscoach Gerben de Knegt wordt nu ook een apart NK voor beloften-vrouwen gehouden. De beloften-vrouwen en junior-vrouwen starten gezamenlijk, maar strijden wel allebei voor een rood-wit-blauwe trui en de bijbehorende medailles.” Hetzelfde geldt voor de elite- en beloften-mannen. “Bij de elite is er kwalitatief een sterk rennersveld, maar het aantal inschrijvingen is beperkt. Daarom is er voor gekozen om de elite- en beloften-mannen gezamenlijk te laten starten. De eerste drie renners in de wedstrijd van de elite- en-beloften rijden podium en de eerste drie beloften worden ook nog apart gehuldigd.”

Uitgelegd door Richard Groenendaal van Stichting Wielerbelang Sint-Michielsgestel .

NK Veldrijden live via Ziggo Sport

Eerder werd al bekend dat de wedstrijden voor elite- en beloften-mannen (13.30 uur) en elite-vrouwen (15.10 uur) op zondagmiddag allebei live worden uitgezonden op Ziggo Sport. Het NK is het hele weekend live te volgen via het KNWU Twitteraccount: @KNWULiveVeld

 Programma

Het aangepaste wedstrijdprogramma van het NK Veldrijden in Sint-Michielsgestel ziet er als volgt uit:

 7 januari:

10:30 uur Nieuweling-Meisjes

11:45 uur Nieuwelingen

13:00 uur Masters 50+

14.15 uur Masters 40+

15:30 uur Amateurs/Sportklasse

 8 januari:

10.30 uur junioren

12.00 uur vrouwen U23 + junior-dames

13.30 uur elite-mannen + beloften U23 – live via Ziggo Sport –

15.10 uur elite-vrouwen – live via Ziggo Sport –