Ben Zwiehoff wint de XLC 3 Nations cup in Solingen wat tevens zijn thuiswedstrijd is

Doe het maar, als thuis favoriet dat ook waar maken en die rol met verve vervullen. In een kwantitatief goed veld dat gevuld is met kwalitatief goede mountainbikers lukt het Ben Zwiehoff de XLC 3 Nations cup in Solingen te winnen.

Pierre de Froidmont

Sam de Nijs opent de wedstrijd door furieus te vertrekken en op kop de eerste afdaling in te duiken. Dat hij even later een schuiver maakt is natuurlijk minder maar het tekent de aanvalslust van Sam de Nijs. Vanuit het punt waar Sam de kop afstaat zijn het de gekende namen die het heft in handen nemen en hiermee ook de wedstrijd. Pierre de Froidmont, Ben Zwiehoff, Erik Groen, Max van Hoorne in een later stadium en Gerrit Rosenkrans zijn de namen die het aan kop van de wedstrijd gaan maken. Het gaat in een rap tempo en Pierre de Froidmont en latere winnaar Ben Zwiehoff nemen langzaam maar zeker afstand in de 8 ronden durende wedstrijd. Erik Groen en Gerrit Rosenkrans zijn het volgende groepje van twee gevolgd door Max Hoornaar. Dit blijft vrijwel de hele wedstrijd hetzelfde maar in de laatste ronde is het Max van Hoorne die Gerrit Rosenkrans nog bijhaalt.

Ben Zwiehoff wint dan met een korte solo en een kleine voorsprong. Pierre de Froidmont is tweede. Erik Groen derde die weer een afstandje heeft op Max van Hoorne die nog heel knap Gerrit Rosenkrans van de vierde plaats afhoudt. Gerrit vijfde en hiermee is het podium gevuld. Ook achter deze 5 bikers hebben we mooie strijd en een dito wedstrijd gezien vandaag. Veel bikers zijn moe, voldaan, kapot stuk maar wel tevreden over wat het parcours hen heeft geboden.

Ben Zwiehoff is de nieuwe klassementleider bij de Elite mountainbikers.

Max van Hoorne is de nieuwe leider bij de U23 mountainbikers.