Benelux Marathon bikers doen het goed tijdens Volcat in Spanje

Tijdens de vorige week verreden Meditteranean Epic in Spanje ging het al crescendo met de Nederlandse mountainbikers in de marathon discipline. Dit weekend is de beurt aan de Volcat btt voor de marathon specialisten uit Nederland en België. Dat er verwachtingen zijn is een vrijwel aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid. Hans Becking die top draait, Wout Alleman die al eens heeft laten zien dat hij goed bezig is. Thom Bonder is aanwezig om zich te meten met de competitie. Mooi ook om te zien dat Teus Ruijter als jonge mountainbiker kiest voor de marathon discipline en onder de bekwame hoede van Reza Ravenstein tot bloei komt en al goede resultaten neerzet.

Hans Becking

De eerste dag van de Volcat BTT was er een hoofdrol voor wie anders dan Hans Becking. Hans moest nipt de overwinning aan Nicola Rorhbach laten maar de concurrentie is gewaarschuwd voor de snelle Nederlander. Wout Alleman heeft dan in het begin van de etappe af te rekenen met een valpartij en kan in extremis nog een mooie 9e plaats uit de benen persen. Teus Ruijter heeft dan met een kleine terugslag van de Meditterenean Epic en af te rekenen en wordt 71e. Thom Bonder zit mooi in de eerste 40 te rijden en wordt 32e in de eerste etappe.

Wout Alleman

De tweede etappe is dan nipt een verlies om de eerste plaats voor Wout Alleman, hij moet de duimen leggen in de sprint voor Martin Stosek die eerste wordt. Hans Becking pakt een 4e plaats in de 2e etappe en staat er goed voor. Teus Ruijter komt sterk terug van zijn eerste mindere dag en pakt een mooie 16e plaats, super gereden van de jonge biker. Thom Bonder consolideert bij de eerste 40 en wordt 37e.

Teus Ruijter

Dag 3 vandaag geeft een etappe van 60 km met 1600 HM te verteren. Hopelijk blijven onze laaglanders ook laag vliegen en doen vandaag weer mee voor de prijzen. Je ziet wel terug dat ook jonge mountainbikers in de marathon discipline echt wel wat te zoeken hebben. Kijk naar Teus Ruijter die goed begeleid ten strijde trekt in iets wat hij graag doet. Wout Alleman ook niet de oudste heeft zijn plek definitief gevonden tussen de grote kanonnen van de marathon discipline.