Benno Nijland gaat nooit meer uit onze gedachten

Benno Nijland, voor velen een baken in het Jury corps. Voor veel wielrenners, mountainbikers en andere betrokkenen in de wielersport een vraagbaak. Benno was een leuke gast, het hart op de juiste plaats en altijd in voor een geintje. Serieus als het nodig was, Benno wist vaak raad. Nooit was er iets te veel voor Benno Nijland, de wielersport was in zijn persoon maar belangrijker nog in zijn hart ingebeiteld. Vele jaren heb ook ik mogen genieten van zijn aanwezigheid, als er iets was ging je gewoon naar Benno.

Benno van NijlandHeerlijk om te zien, Benno midden tussen zijn geliefde sport.

Het hoogtepunt in zijn Jury leven waren toch wel de laatste spelen in Rio, trots was hij dat hij daar mee mocht jureren. Kundig op de Benno manier, oog hebbende voor andere mensen en mede jury leden. Oog ook voor de mens achter de mountainbikers. Benno, je was in mijn ogen een kleine held. Altijd daar in het hart van je zo geliefde wielersport. De slopende ziekte heb je moedig gedragen, ook daarin was je je eigen zelf. We zullen je missen, je rake opmerkingen, je kwinkslagen.

Rust zacht lieve Benno, je hebt het verdiend. Je zal node gemist worden, bij zeer veel mensen zit je in hun hart, ook bij ons. Wetende dat je van boven neer kijkt op ons en tracht te bedenken wat je nog kan doen. Benno, ik mag je uit de grond van mijn hart bedanken dat we je hebben gekend, veel van je hebben geleerd. Het ga je goed daar boven, voor ons ben je er voor altijd bij. Dank je wel voor wie je was.