Bike Motion Utrecht de fietsbeurs in de Lente

Was of is het een goede stap om de Bike Motion fietsbeurs te verplaatsen naar de Lente, net voor het weg en mountainbike seizoen begint. Aan de bezoekers aantallen te zien wel. In de Herfst zwakte de beurs af en nu waren er volop bezoekers op de Zaterdag. Offroadbikers.eu toog naar Utrecht om het seizoen te beginnen en veel bekenden tegen te komen.

Wat viel ons op, de jaarlijkse stortvloed aan Media en PR praat gaat aan ons voorbij. Zelf rondkijken wat ons opvalt is veel leuker. Snuffelen en jezelf vergapen aan al het lekkers zullen we maar zeggen. Wedstrijd en team technisch gezien steekt het team van Manager Bart Brentjens met de American Eagle mountainbikes wel boven al het wedstrijd gebeuren uit. We werden in eerste instantie hartelijk ontvangen door Petra en een van de dames van Magura. Even bijkletsen is altijd gezellig. Bart die mij het een en ander uitlegt over de nieuwe AE Flow volgeveerde mountainbike. Henk Schipper is ook altijd een leuke man met veel ervaring in het wereldje, ook altijd wel wat te vertellen wat je nog niet wist. Het gaat natuurlijk ook om de mountainbikes.

Eerlijk is eerlijk, het is een mooi frame, eigenwijs zelf ontwikkeld in samenwerking met de fabrikant. Ook wezenlijk anders dan de 13 in een dozijn frame,s. Over kleur gaan we niet twisten, dat is altijd persoonlijk. Er is over nagedacht, en goed ook.

Deze is en blijft de “nu even een persoonlijke noot” de mooiste kleur uit de collectie. Overigens werd door Henk Schipper beaamt dat deze kleur een echte hardloper is. Zowel vrouwen als mannen kiezen deze uit het pallet wat beschikbaar is.

Ga beslist even kijken bij de stand van American Eagle, een stuk Hollands glorie wat door Nederlands belangrijkste mountainbiker mee is ontwikkeld en in innige samenwerking met de fabrikant zijn gebouwd uit die mooie vezels

Wat valt ons ook erg goed op, nog een stuk Hollands huisvlijt. In dit geval van de mannen van Farmbikes. Samen met een andere Nederlandse Ingenieur-Manager die de scepter zwaait bij een carbonfabriek in Taiwan. Een zeer mooi volgeveerd frame wat geen 13 in een dozijn is. Peijk is de merknaam en geënt op de naam van de eigenaar.

Zeer zeker een apart en mooi gelijnd frame waar het nodige aan ontwikkel werk in zit. Zeg nu zelf, denk de kleur die je zelf wil en je hebt een knaller.