Black Sun Eagle bifocale portbril

Black Sun, de producent van de Eagle zonnebrillen die speciaal voor sporters bedoeld zijn, heeft een zonne bril met in het glas geslepen lensjes voor de sporters en bikers die willen zien waar hun navigatie ze heen stuurt en willen zien hoeveel kilometers ze gemaakt hebben op de computer.
Met een redelijk geslaagd design van de bril ( over smaak valt niet te twisten) 3 verschillende glazen ( Smoke , Yellow en Transparant) heb je volop keuze om met welk weertype dan ook in ieder geval de goede kleur in je bezit te hebben. De bijgeleverde bril veter om aan je pootjes te bevestigen , het zachte opberg zakje en de opberg koker van canvas met een rits en 3 vakjes zorgen er voor dat je bril tijdens vervoer of niet gebruik goed opgeborgen zit. Dit alles komt in een sterkte variërend van +1.00 tot + 3.00 , en al dit leuks kost je toch maar € 49.95 en daar kun je het echt niet voor laten.
Met mijn eigen persoontje als de tester omdat ik inmiddels een sterkte heb van 2.00 en mijn computer of navigatie of telefoon echt niet af kan lezen als ik geen leesbril op heb, zie ik mijzelf als een ideale test persoon. We togen met de bril het bos in op een mooie herfstavond in het donker met de gele lens voor contrast rijk zicht in het donker , de donkere lens is voor de mooie herfstachtige zonnige dagen die we in het verschiet hadden liggen. De bril zit in eerste instantie wel gelijk lekker op mijn neus en 1 klein minpuntje zijn de neusvleugels die helaas niet verstelbaar zijn. Verder zit de bril goed en sluit goed aan en er is weinig last van hinderlijke wind onder de glazen door. Geen last van tranende ogen derhalve.
Op mijn neus zit de bril goed en schuift hij niet en klemt goed achter de oren , niet superlicht maar de Duitse degelijkheid laat zich wel gelden in het montuur en het gevoel is dat je er jaren plezier aan kan beleven. Het leesgedeelte zit ver genoeg naar onderen omdat je op de fiets simpelweg wat met je hoofd naar beneden zit en door het bovenste gedeelte van de lens vooruit kijkt. In het begin , dat wil zeggen de eerste 5 minuten, is het wel even wennen omdat ik net tegen de rand van het bifocale lensje aan kijk. Maar na een 5 tal minuten zie je dit niet eens meer.
In het bos en op de weg is het een verademing om mijn MIO navigatiescherm weer te zien en duidelijk te kunnen lezen wat ik aan het doen ben en hoe ver ik gereden heb. Op mijn telefoon kan ik nu eindelijk ook weer mijn social media bij houden en het zicht is wonderbaarlijk goed. Kan ik tijdens de pauze die we meestal hebben weer eens een selfie maken met de maten. Het normale beeld van de bril is erg goed en vertekent praktisch niet wat je een mooi zuiver zicht geeft , de Smoke glazen zijn donker genoeg en beschermen ook bij felle zon goed. Met de gele glazen heb je een mooi zicht op wat donkere dagen en meer contrast in je omgeving.
Eindconclusie is dan ook dat deze bril doet wat hij belooft en je geeft wat je zoekt , “helder zicht in een wazig leven” excuses voor de woordspeling. De Eagle bifocale bril is derhalve een aanrader voor de sporters en ook motor rijders die met een normale bifocale bril geholpen zijn. Er ging voor mij in ieder geval een wereld open op de mountainbike.

De bril is te verkrijgen via ; www.leds-sport.nlblack-sun2-300x169