Van der Breggen en Nordemann zeer sterk in tweede etappe van Cyprus Sunshine Cup

De tweede etappe van de Cyprus Sunshine Cup brengt nadat het peloton uit Lefkara weg reed regen. Dit weerhield een best grote groep met toppers er niet van om zich af te scheiden van de rest. In deze groep met Elite mannen rijdt David Nordemann zich tussen gekende toppers en talenten naar een 4e plaats in deze etappe. Anna van der Breggen kan dan in deze etappe met een grote voorsprong winnen en ook de leiderstrui aantrekken.

Fotocredits Armin M Kurstenbruck en Cyprus Sunshine Cup.

De strijd bij de mannen elite is dus een hevige, versierd door de regen van vandaag. Howard Grotts de Amerikaan pakt de dag overwinning voor Lars Foster uit Zwitserland. Derde op het podium is Sebastian Fini Carstensen van het team van CST-SANDD-American Eagle. David Nordemann staat dan net naast het podium maar pakt een erg goede 4e plaats vandaag.

8 Pierre de Froidmont  14 Didier Bats  27 Jasper Ockeloen  48 Erik Groen  50 Rob Gambon  61 Sebastiën Carabin  68 Maarten Visker.

Fotocredits Armin M Kurstenbruck en Cyprus Sunshine Cup

Zoals al gezegd was het vandaag de dag van Anna van der Breggen. De technische afdalingen gingen niet heel hard maar er was nog een halve wedstrijd te gaan waarin Anna haar ding kon doen. Op de paden terug naar de finish is ze echt te sterk voor Sina Frei de U23 wereldkampioene en Erin Huck die derde wordt. Anna heeft een comfortabele voorsprong van 2.24 minuut in deze etappe opgebouwd. Githa Michiels doet het met een 5e plaats ook erg goed vandaag. Anne Tauber pakt de 10 plaats en Alice Pirard de 16e plaats.

Anna van der Breggen over haar etappe. “Het mountainbiken is me niet met de paplepel ingegoten, ik ben een weg renster met de nodige ervaring. Deze wedstrijd is een meerdaagse ontdekkingsreis voor me. Dat ik vandaag win is alleen maar fantastisch. Annika Langvad en Howard Grotts helpen me fantastisch op weg en het mountainbiken is gewoon een geweldige sport. Deze wedstrijd is voor mij een hele mooie afwisselende training waar ik technisch beter van wordt. Ook in de wegwedstrijden helpt mij dat. Mooi is ook om te zien dat de mechanieker van Specialized me de juiste afstellingen op de fiets geeft en dat scheelt een hoop. Tot nog toe geniet ik erg van deze wedstrijd en de winst van vandaag is een echte morele boost. Morgen nog een etappe die ik goed aan kan en Zondag op de technische etappe gaan we het nog even afwachten. Voor nu ben ik heel erg tevreden”

Bij de Junioren pakt Mick van Dijke met een 4e plaats net naast het podium. Misschien morgen een podium voor de biker van het Stappenbelt-Specialized team.