Van der Breggen wint Cyprus Sunshine Cup Anne Tauber pakt derde plaats in etappe vier

Anna van der Breggen begint het seizoen zeer goed. De wegrenster die de Cyprus Sunshine Cup gebruikt als voorbereiding voor haar weg seizoen pakt het overall klassement en wint de Cyprus Sunshine Cup 2018. Anne Tauber kan vandaag in de afsluitende etappe wat een XCO wedstrijd is de derde plaats pakken.

Ik had vandaag echt een goede dag vertrouwd Anne Tauber ons toe. Een halve ronde voor de finish kwam ik nog heel dicht bij nummer twee te rijden ( 10 sec) maar ze reed te sterk op de klim. Ik ben wel heel blij met de derde plaats in de laatste etappe, zeker met het sterke deelnemersveld hier. Natuurlijk ook een fantastische overwinning voor Anna van der Breggen.

Anna van der Breggen die zoals al gezegd deze wedstrijd gebruikt voor haar weg voorbereiding, over een week wacht haar de Strade Bianchi in Italië en zo heeft Anna de voor haar ideale en mooie voorbereiding in Cyprus. Op deze manier is het ook moraal tanken en vertrouwen in jezelf krijgen. Anna gaf nog een commentaar op de wedstrijd.

Anna over haar etappe van vandaag; De etappe van vandaag was lastig, zeker als je weet dat er een paar moeilijke afdalingen zitten in dit XCO rondje. Het was prettig om te merken hoe veel ik de laatste dagen geleerd heb offroad en afdalingen te rijden. De moeilijke afdalingen gingen goed en ik ben super tevreden met mijn 4e plaats vandaag. Ik heb heel erg veel geleerd van mijn tijdelijke teamgenote Annika Langvad, niet de minste om het mountainbiken van te leren. Erg gelukkig met de overall win in deze wedstrijd. Deze wedstrijd is erg mooi, mountainbiken is deze vorm is gewoon gaaf. Of er een vervolg komt dat moet ik nog even bekijken, weg en Mountainbike is best moeilijk te combineren.