Canadese tweeling wint goud en zilver in Hoogerheide

Met 50 Junior vrouwen is de wedstrijd erg goed bezet met talenten uit de hele wereld. De Nederlandse, Canadese en Italiaanse en Franse vrouwen zijn wel de favorieten voor de podium plaatsen. Lauren Molengraaf is gezien haar staat van dienst dit seizoen de grote favoriet voor de titel. Als je op deze manier huizenhoog favoriet bent zou je als je 2e wordt verloren hebben ?! We gaan het zien, de Junior vrouwen bijten de spits af op de Zaterdag van het WK in Hoogerheide.

Vanuit de start is het een best wel gesloten wedstrijd. Altijd is het Lauren Molengraaf die samen met de Canadese Ava en Isabella Holmgren die mee de kop aanvoeren. Ook een Française en Tsjechische zijn altijd vooraan te vinden. Een kleine 2.5 ronde blijft op wat kleine schermutselingen de wedstrijd vrij gesloten. Vanaf dat Lauren lek heeft gereden zijn het de Canadese tweeling die de wedstrijd hard maken. Lauren kan vanaf een heel slecht punt in het parcours zichzelf naar de post rijden en als 14-15e de wedstrijd weer aanvangen.

 

Lauren kan helaas de meubelen niet meer redden en eindigt na een zeer teleurstellende wedstrijd voor haar doen op de 7e plaats. Ver beneden haar stand maar voor haar uit zijn er 2 Canadese rijders, een Tweeling notabene geschiedenis aan het schrijven. Isabella Holmgren heeft het hazepad gekozen en gaat dit WK winnen met een mooie voorsprong van ruim 20 sec op haar zus Ava. Als 3de gaat de Francaise Celia Gery mee het podium op.

De overige Nederlandse deelnemers zijn 14e Puck Langenbarg, 29e Sara Sonnemans, 31e Roxanne Takken en Bloeme Kalis heeft een DNF staan.