Chiara Teocchi kampioen Inge van der Heijden vijfde

Het EK bij de beloften vrouwen is een overwinning voor Tiara Ceocchi geworden. Helene Clauzel is tweede en Jana Czeczinkarova wordt derde in Pont-Chateau.

Een mooi podium maar niet helemaal wat we er als Nederland van verwacht hadden. Inge van der Heijden zet een puike prestatie neer door in de laatste ronde een mooie vijfde plaats uit de brand te slepen. De wedstrijd is lang gesloten gebleven door de hoge snelheid die in het parcours zit. Inge kan de aansluiting bewerkstelligen met een groep die voor plek 3 rijd. In de laatste bocht jezelf er tussen wringen en dan vijfde worden. Top prestatie voor de jonge Brabantse van het ZZPR-Han clean team.

Manon Bakker kan ook tevreden terug zien met een tiende plaats in deze wedstrijd. Grote kanshebber voor de titel Annemarie Worst valt letterlijk uit de wedstrijd. Haar verhaal van gisteren,

Het ging eigenlijk heel goed. Eerst ronde reed ik op de 3e plaats toen ging op een trappetje mijn ketting eraf. Terug gezakt naar iets in de 20. Weer naar voren gereden. Helemaal terug gereden naar weer een 3e plek toen ten val gekomen door een meisje uit Tjechie waarbij mijn been klem heeft gezeten of iets . Heel veel pijn waardoor ik geen kracht meer heb kunnen zetten, kon er ook bijna niet op staan dus wedstrijd moeten stoppen. Helaas, anders had er zeker een podium of meer nog ingezeten.

Heel erg jammer dit, kanshebster voor de titel die letterlijk uit de wedstrijd valt. Toch chapeau voor deze jonge groep die heeft laten zien veel in haar mars te hebben.