Christian de Graaff is de nieuwe 30+ kampioen van Nederland

De laatste wedstrijd van de dag, zeker niet de minste wedstrijd. De 30+ categorie laten zich er niets aangelegen om goed te presteren. Christian de Graaf trekt al na een ronde ten strijde en gaat solo de #NKMTB2017 hoofdprijs ophalen. Niels Boon is tweede en derde is Lennart van Houwelingen.

Niet een geweldig groot veld wat het veld intrekt maar het gaat hard. De eerste ronde trekt Christian de Graaf meteen alle registers open om de achteraan gestarte Niels Boonen alvast een eerste achterstand te geven. Niels die weinig punten heeft moet dus van achteraf naar voren rijden en dat kost kracht. Snel ben ik vooraan vertelt Niels maar Christian is dan al gevlogen. Samen met Lennart van Houwelingen rijd Niels in de aanval richting Christian de Graaf maar hij is niet meer bij te benen. Lennart van Houwelingen ( trainingsmaatje van Christian) kan in de laatste 2 rondes ook Niels Boon niet meer pareren. Christian de Graaf gaat met een grote voorsprong de wedstrijd en titel op zijn naam schrijven. Niels Boon gaat dan toch in de laatste ronde solo op zoek naar een tweede plaats. Lennart van Houwelingen wordt derde en is helemaal gesloopt en kapot als hij over de finish komt.

Ook bij de 30+ wedstrijd is er strijd tot het laatste moment. Alles geven in een kampioenschap waar veel mountainbikers naar toe werken. De wedstrijden waren mooi om te zien met goede winnaars. Morgen nog de tweede dag van het XCO kampioenschap met net zo veel inzet en fanatisme, mountainbiken is top.