Christoph Soukup wint tweede etappe van de BeMC Soren Nissen blijft in de leiderstrui

Christoph Soukup wint in La Roche de tweede etappe van de BeMC, 100 km met 2950 hm wat een hele kluif was vandaag. Soren Nissen is tweede en Robbert de Nijs pakt de derde plaats. Bas Peters kan een mooie 4e plaats veilig stellen en podium biker van gisteren Frans Claes pakt de 5e plaats.

Met zijn 100 km en 2950 hm wisten de bikers dat het een zware kluif zou worden vandaag. Daarbij opgeteld het heerlijke weer en een harde dag in het zadel was geboren. Soren Nissen heeft niet zijn beste dag en dient Christoph Soukup te laten gaan op het eind.

“Soren Nissen; Vandaag was een harde dag op een 100 km xco waardig parcours, althans daar leek het veel op. Met de hardtail en Lauffork was het hard werken vandaag. Helaas kon ik Christoph niet houden en moest hem op het eind laten gaan. Met op het eind nog flinke kramp heb ik de algemene rangschikking in de gaten gehouden en toch tevreden met de tweede plaats. Normaal gezien kan me morgen op het niet al te technische parcours niet veel gebeuren, een voorsprong van 3.13 minuut zou voldoende moeten zijn. Ik kijk uit naar morgen en hoop dat alles goed blijft gaan”

Robbert de Nijs flikt het weer om op het podium te komen met een mooie derde plaats vandaag, hieronder zijn relaas van deze dag,

“Robbert de Nijs;  Vandaag de koninginnerit over 101km en 3050hm afgesloten met een 3e plek!🥉Helemaal afgedraaid, maar superblij met weer een mooi resultaat, wel ben ik een plekje gezakt naar plaats 3 in het klassement.

De eerste 40km waren nerveus en chaotisch, mede doordat we verkeerd reden door een pijl die was omgedraaid. Een stijlloos aanvalletje in de chaos die ontstond door die misser wist ik gelukkig te neutraliseren met Søren. Daarna was het lang gejojo met de groep achter ons, maar ik zat constant bij de eerste 5 man. Na een kilometer of 70 waren we dan echt definitief weg, en konden we onze voorsprong uitbouwen. Dat was mede door Christoph Soukup, die nagenoeg al het kopwerk deed. In de laatste 20km nog even een stressmoment voor mij, toen de bovenste boa van m’n linkerschoen afbrak na een aanvaring met een steen. M’n schoen zat alleen nog vast aan de voorvoet, dus ik draaide hem aan tot standje afknellen. Daar kon ik de rivieroversteek net aan mee doen, en uiteindelijk de sprint voor plek 3 mee beslissen in mijn voordeel, voor Bas Peters en Frans Claes”

Frans Claes had er een hele goede dag maar kwam met de groep niet helemaal lekker uit nadat een pijl was verdraaid.

Frans Claes;  Ik kon goed herstellen van gisteren en de start verliep goed. Na 15km was er echter een pijl omgedraaid door een saboteur waardoor we allemaal misgereden zijn en kostbare tijd verloren. Ik zat nadien achter een hele groep die ons in tussentijd gepasseerd waren, maar vooraan reden ze goed door. Niet echt fair play. Het kostte veel krachten om terug vooraan aan te sluiten. Mijn benen draaiden echter goed en de kopgroep werd uitgedund tot 7 man. Toen Soukup op 20km van het einde versnelde kon ik even volgen maar hij en Soren reden iets te snel. Bij de oversteek van de Ourthe kon ik terug aansluiten maar het beste was er toen af. Ik reed nog alleen in 3e stelling maar Peters en De Nijs kwamen nog terug en samen reden we naar de finish. Finaal 5e dus. Niet zo slecht maar de laatste 5% moet er nog bij om voor de overwinning te kunnen gaan.