Club La Santa four stage race geeft mooie resultaten voor de Nederlanders

Annemarie Worst lijkt het wel haast moeiteloos over te schakelen naar het mountainbiken. Vier etappe overwinningen en het algemene klassement als eerste afsluiten is een zeer goed resultaat. deze eerste overwinningen doen hopen dat er voor dit seizoen nog veel meer in het vat zit. Ze kan zeker wel mee bij de U23 in het mountainbiken en staat haar vrouwtje bij de elite vrouwen. Vier etappe overwinningen resulteert in 5 x op het hoogste podium, daar kun je een seizoen mee openen.

Het ging wel goed maar was wel zwaar hoor ben die lange wedstrijden nog niet echt gewend na zo’n crosseizoen! Was blij toen ik de finish zag. Het went nooit om op dat hoogste treetje van het podium te staan maar het voelt wel echt super goed. Hopelijk heb ik dat nog meer in dit mountainbike seizoen.

Marc de Maar heeft de langste etappe als 10e geëindigd en heeft in het algemen klassement de 8e plaats in beslag genomen. Dat het niet altijd over geplaveide wegen gaat weet Marc na deze mooie wedstrijd ook. Een mooi stukje uit een verhaal van Marc over de afgelopen dagen, hoe word ik van een wegrenner getransformeerd naar mountainbiker.

Ik cross inmiddels alweer een paar dagen op mijn mountainbike over het vulkanische eiland Lanzarote. Ik heb hier ooit eens een trainingskamp belegd op de racefiets maar ik vond er eigenlijk geen zak aan. Maar vanaf de mountainbike moet ik mijn mening herzien. Het is fantastisch om hier over het bizarre maanlandschap te mountainbiken. Afzien is het wel deze nieuwe leerschool. Maar de harde leerschool is vaak wel de meest snelle.

Sebastien Carabin heeft de laatste etappe zeer goed gereden, hij sluit deze wedstrijd af als 5e in de etappe en als 4e in het algemene klassement. Sebastien lijkt ook met dit seizoen in het zicht weer aan sterkte gewonnen te hebben.

Het ging erg goed vandaag  😉.ook nog erg snel. Er waren toch nog enkele zand sectie’s waar de kop groep “split” in de laatste 15-20 kms. Dus zwaar maar tevreden om aan te komen met vier renners voor het podium van deze etappe. Eindelijk ben ik 5e van vandaag en 4e op algemene klassement. Dat is goed. Ook voor de kracht en tempo voor de volgende westrijden

.

Marc Bouwmeester had vandaag een erg goede dag en kan dan deze etappe wedstrijd met een goed gevoel af sluiten. Marc is na vandaag zeker van de nodige UCI punten. Zeker twee uur kon de jongeling mee met de kopgroep wat natuurlijk erg goed is. Vandaar ook het goede gevoel wat ook Marc weer een morele boost geeft om nog een tandje bij te schakelen.

Bart Classens is ondanks deze 4 dagen op lanzarote nog op zoek naar de goede vorm. Beetje machteloos is hij na 4 dagen wedstrijden rijden. Op naar de volgende en misschien dat na wat meer training en goed weer het wel komt voor Bart. Makkelijk is het niet daar je aan jezelf gaat twijfelen tot die bevestiging weer komt.

Voel me momenteel nog niet best, geen macht etc. Hopelijk komen de benen van eind vorig jaar weer gauw terug. Nu nog een paar dagen trainen hier, komt goed !