Column afgelastingen

Daar sta je dan, de hele winter jezelf het schompus getraind en dan gooit er een of andere rare enge ziekte een zak beton tussen de radertjes.

Zoiets zullen ook de meeste mountainbikers wel denken momenteel. Het Corona virus waart rond als een eng spook en gooit ook de sportwereld en mountainbikewereld in een crisis. De kleinere wedstrijden op nationaal vlak werden de laatste week al afgelast. De Internationale wedstrijden volgden schoorvoetend, adviezen van regeringen opvolgend.

De Cape Epic, een groot begrip in de mountainbikewereld en een sportevenement dat zijn weerga niet kent neemt de jammerlijke beslissing om niet door te gaan. Eerder waren er al enkele teams die de beslissing namen en de organisatie volgt op 2 dagen voor de start.

Waar blijven al die zichzelf in topvorm getrainde mountainbikers nu. Naar huis maar en dan kijken of we de vorm om kunnen zetten in lange tochten rondom huis. Of gaan we dan toch maar kijken waar er nog wel wedstrijden doorgaan om die vorm te verzilveren ?

De gulden middenweg kiezen valt niet mee, de publieke opinie zit namelijk op onze schouders. De sportwereld en ook de mountainbike wereld is een wereld waar heel veel mensen zich aan spiegelen. De onverzettelijkheid, de moraal, de twijfel van ben ik wel goed genoeg. Dat staat even on hold om het zo maar eens te zeggen.

Wat wel speelt is dat grote monumenten in een Olympisch jaar niet door kunnen gaan of verzet worden. Gaan de spelen wel door, het WK in Albstadt ? Geluiden als zou het Europees kampioenschap al forfait hebben gegeven. Het zijn momenteel voor al deze sporters onzekere tijden waarin afwachten de hoofdrol gaat spelen.

Hopelijk komt iedereen er ongeschonden uit en vangt het seizoen dan aan op een later tijdstip. En hoe vangt het aan op een later tijdstip ? Ook wij als verslaggevend medium hebben nu even andere dingen in het verschiet. Hoe het verder verloopt gaan ook wij moeten bezien. Tot dan en tot zeer spoedig weerzien op de wedstrijden.