Column: Daniëlle Sluijter over de 3 Nations Cup Beringen

Ook Daniëlle Sluijter rijdt een groot gedeelte van de 3 Nations Cup wedstrijden. Hier haar ervaring van dit mooie weekend mountainbiken op hoog niveau.

  Daniëlle die keurig in de opstel rij staat en hoog tegen de mijnterril op de singletrack afdaling.

“Afgelopen zondag deed ik mee aan de eerste Three Nations Cup wedstrijd in Beringen, België. En wat voor een wedstrijd was dat… Toen ik aan kwam rijden vroeg ik mezelf af waarom ik dit ook al weer deed. Even was ik bang dat het een loopwedstrijd zou worden. Ik ben namelijk niet zo’n held en ik vind het lastig om de knop om te zetten en gewoon te gaan.

Al snel bleek dat wel mee te vallen en kon ik overal gewoon om heen fietsen. Dit nam erg veel druk bij mij weg en ik kreeg wel zin in de wedstrijd. Klimmen ligt mij ook wel (ook al leek het tijdens de wedstrijd van niet) en ik kreeg er nog meer zin in.

Nadat ik een half rondje had verkend wilde alleen mijn wiel opeens niet meer draaien. Gelukkig stond ik op dat moment vlak bij de teamtent en kreeg ik hulp van het Offroad Team. Helaas konden zij mij ook niet helpen. De zogehete zuigertjes in mijn rem kwamen niet meer terug, hierdoor bleef mijn wiel geblokkeerd. Ook het MTB service punt kon mij niet helpen, er moest een hele nieuwe rem op.

Toen stond ik wel heel erg te balen. Na ziek te zijn in Berlicum, derailleur gebroken in Honselersdijk en dan nu dit? Na een paar uur prutsen met de rem zat er nog geen verandering in.. Gelukkig kon ik uiteindelijk de rem van de reservefiets van Fleur van der Peet gebruiken! Ik kon dus op zondag gewoon starten.

 

Zondag was ik voor de start onwijs zenuwachtig en kreeg ik echt niks naar binnen. Ook bleef het steeds warmer worden. Met de start om 13:00 kon ik nog wel even mee met de rest van de dames, maar daarna werd het een overlevingstocht. Ik ben blij dat ik de wedstrijd heb uitgereden zonder schade aan mijzelf of aan mijn fiets maar iets minder blij met de uitslag.

Komend weekend rijd ik de tweede wedstrijd van de Three Nations Cup in Saalhausen, Duitsland. Ik ben heel benieuw naar deze wedstrijd, aangezien ik hier nog nooit heb gereden. Ik heb er in ieder geval zin in!”