Column Danielle Sluijter over de Koningscup wedstrijd van Havelte

Afgelopen weekend stond er weer een NL Cup wedstrijd op het programma, in Havelte. Het parcours van Havelte is een racebaan met twee heuveltjes. Het is niet een parcours dat mij goed ligt. Toch had ik ontzettend veel zin in de wedstrijd. In de eerste NL Cup in Berlicum was ik eigenlijk te ziek om te starten en eindigde ik ergens helemaal achteraan en in de tweede wedstrijd reed ik erg goed totdat mijn derailleur afbrak.. Ik was er in Havelte dus op gebrand om de wedstrijd op een ‘normale’ manier uit te rijden.

Tot mijn verbazing mocht ik al als tweede op rijden in het startvak. Door mijn uitslagen van de vorige twee wedstrijden had ik dit totaal niet verwacht. Het starten zelf ging redelijk maar bij het eerste smalle stuk in het parcours stond ik vast. Er lag een boom over het parcours en er was daarnaast maar plek voor één fietser om er langs te gaan. Als je met meer dan 30 dames tegelijk start die allemaal een goede uitslag willen rijden, dan krijg je problemen. Er zat een tak vast in mijn achterwiel en doordat ik niks kon doen omdat er allerlei dames om mij heen wilden, bleef ik daar ook even staan. Hierdoor zat ik ver naar achteren en de inhaalrace begon.

Het was geen makkelijke inhaalrace, zeker omdat het vlak voor de start flink was gaan regenen. Het parcours werd steeds gladder en gladder. Een voordeel was dat er veel dames op het parcours reden, zo kon ik van dame naar dame rijden. Een nadeel was dat ik geen idee had tegen wie ik reed en wie er in een andere categorie reed. Zo ging er nog een dame tegen mij sprinten terwijl ik nog 2 rondes door moest!

Toen ik dacht dat ik wel mocht gaan stoppen werd ik nog voor een ronde doorgestuurd. Heel gek. De elite dame achter mij werd er namelijk afgehaald. Dit gaf mij wel rust, omdat ik nu niet meer bang hoefde te zijn dat ik werd ingehaald. Ik probeerde nog bij de dame voor mij te komen maar ik kreeg het idee dat zij er ook was afgehaald. Heel raar allemaal. Toen ik bij de finish kwam hoorde ik ook dat er een fout was gemaakt door mij weg te sturen voor nóg een ronde. Hierdoor moest de volgende start ietsje worden uitgesteld. Ik mocht niet meer over de finish en een man vertelde mij dat ik als allerlaatste was opgeschreven.. Na verhaal te hebben gehaald bij de jury bleek dit gelukkig niet zo te zijn en was ik gewoon als 8e gefinisht (De ronde ervoor…)

Na wat pech in de vorige wedstrijden ben ik blij dat ik deze wedstrijd op een ‘normale’ heb kunnen uitrijden. Ik hoop dat de volgende wedstrijden nog beter gaan! Komend weekend rij ik de Three Nations Cup wedstrijd. Ik sta nu in het klassement voor de Three Nations Cup 9e en daardoor ben ik nog eens extra gemotiveerd om een goede uitslag neer te zetten!!