Column Daniëlle Sluijter over de NL Cup in Honselersdijk

Columniste Daniëlle Sluijter schreef een korte column over haar thuiswedstrijd in Honselersdijk. Het ging niet helemaal volgens plan, ook niet alleen bij Daniëlle. De omstandigheden waren episch met alle modder en regen van de nacht voorafgaand aan de wedstrijd.

 

Op zondag 1 april (geen grap) vond de tweede wedstrijd van de NL cup plaats in Honselersdijk, een thuis wedstrijd voor mij dus!

s Ochtend had ik nog niet echt veel zin in de wedstrijd, toen ik alle regen en modderplassen zag. Maar hoe dichterbij de wedstrijd kwam, hoe meer zin ik er in had. Ik ken het parcours goed en wist waar ik kon fietsen door de modder en waar ik moest gaan lopen.

Toen om 13:30 het startschot klonk was ik niet als eerste weg maar in de eerste bocht kon ik heel snel naar voren schuiven door de buitenbocht te nemen. Al snel hadden een aantal dames, waaronder ik, een gaatje geslagen met de rest van de dames.
Het was al snel duidelijk dat de modder echt extreem was. Veel dames moesten vaak stoppen om modder van hun fiets te halen of hadden pech op een andere manier. Op de één of andere manier kon ik blijven fietsen.

Totdat ik de start straat weer opdraaide. Ik hoorde een gek geluid en stapte eigenlijk meteen af. Het was snel duidelijk dat er iets goed fout zat. Sleurend aan mijn fiets ben ik naar de verzorging gerend. Al snel was duidelijk dat mijn derailleur afgebroken was, einde wedstrijd. Balen, balen en nog eens balen.

Hopelijk meer geluk in Beringen!