Column: Wout van Aert neemt knarsetandend genoegen met die tweede plaats

Wout van Aert wil zo graag, alleen is daar elke keer die dekselse Ollander. Wat te doen om hem te verslaan. Vanaf de start furieus uit je pijp komen, Mathieu komt in je wiel en weer gaat hij aan de haal. Ik geloof je Wout, het is bijna ondoenlijk om hem te verslaan.

De twijfel zal allicht toe slaan, zeer begrijpelijk. “Hoe krijg ik hem achter me, hoe kan ik hem verslaan. Ligt het aan mijn rijden, is mijn vorm niet goed?”

Mathieu van der Poel is momenteel heel dik buitencategorie. Wout van Aert is gewoon goed in vorm, goed in orde maar net niet sterk genoeg. Wout laat zien dat hij staat waar hij voor komt, alles gevend zonder tekortkomingen. Wout van Aert is de beste van de rest en neemt hier vooralsnog geen genoegen mee. Heel mooi van de Wereldkampioen, al 3 keer. Het moet toch wat waard zijn die trui, jawel hoor die is heel veel waard. Jij hebt 3 keer laten zien de sterkste van dat moment te zijn waarvoor diep respect.

Twijfel niet, wij zien dat je goed bezig bent maar dat je ook soms twijfelt. Je eigen team heb je opgezet, je eigen dingen regelen. Ja hoor je doet het goed, wat andere ook zeggen. Je wordt met de week iets beter, het moment komt wel. Wij zien je graag koersen en alles geven. Wout het komt goed, jouw strijd met Mathieu zal al eens op het scherp van de snede uitgevochten worden. Heb geduld, je bent de beste van de rest.

 

Deze column is geschreven door Jan van Dijk