Dag 1 WK Bogense geeft geen echte verrassingen

Dag 1 in het Deense Bogense begon Zaterdag om 11 uur. Om precies te zijn kwart voor 11 met een voorbeschouwing voor de Junior wedstrijd.

Achteraf bezien konden de grote favorieten alleen maar verliezen, Witse Meeussen, Ryan Cortjens en Pim Ronhaar konden alleen maar winnen. Hoe anders werd het, na een paar ronden op de pijnbank gelegd door Ben Tulett kwamen ze moegestreden over de finish voor de overige podium plaatsen. Uitslag bij de Junioren: 1 Ben Tulett 2 Witse Meeussen en 3 Ryan Cortjens.

De U23 mannen hebben met Thomas Pidcock, Eli Iserbyt en Antoine Benoist exact hetzelfde podium gekregen als tijdens het EK in Rosmalen. Pidcock die na een ruime ronde wisselt van fiets en in een noodgang Iserbyt terug haalt en zelf er vandoor gaat. Wat een klasse liet Thomas Pidcock zien, geen kruid tegen gewassen.

De “piece de resistance” van vandaag zijn de Elite vrouwen. Gaat Sanne Cant als eenling opgewassen zijn tegen het Nederlandse blok. Na een ruime ronde zit bij dat Nederlandse blok nog een Zwitserse in de persoon van Jolanda Neff die er geen gras over laat groeien. Ambities te over voor de hoofdrolspeelsters. Jolanda Neff valt letterlijk weg uit de kopgroep na een schuiver en zal nooit meer terug keren. Cant, Betsema, Worst, Brand en Vos maken er een harde wedstrijd van. Sanne Cant capituleert niet en wordt net niet in een zetel naar de finish gereden, althans zo lijkt het.

In de wedstrijd ziet het er vanaf de kant uit of Sanne Cant handig gebruik maakt van de rivaliteit en overwinningsdrang van de 4 Nederlandse vrouwen. Anderhalve ronde voor het einde pakt ze een klein gaatje en sluipt meter voor meter verder weg van haar achtervolgers. Je ziet Sanne Cant groeien en vol ongeloof kijken naar het scenario wat zich afspeelt. Niemand komt haar terug halen, ook Lucinda Brand na 3 schuivers niet. Lucinda zet nog alles op alles maar Sanne Cant is nu te sterk en gaat de overwinning binnen halen. Dolgelukkig en ongelovig kijkt ze achterom en kan het bijna niet geloven. 3 op een rij is een knappe en sterke prestatie.

Vooraf was natuurlijk wel strijd voorspeld, niet helemaal zoals het gebeurt is maar toch. De criticasters hebben ongelijk gekregen en de winnaars hebben hun talent ten toon gespreid. Vanuit geslagen posities in de aanloop naar dit WK toch winnen, dat geeft aan dat het grote talenten zijn.