Dag 3 Worldcup Albstadt

Dag 3 van de worldcup in Albstadt. De dag dat de grote namen aan het vertrek staan voor hun wedstrijd cq spektakelstuk. Dat het een spektakel zal worden staat wel vast. Geen restricties ivm rare maatregelen. Publiek kan vrij en blij rondlopen, de aantallen zullen hoog zijn. Het weer beloofd een zeer goede dag vandaag, zonnig met wolkenvelden. Tijd dus voor de kanonnen om uit hun schulp te kruipen en te laten zien wat ze waard zijn.

Dat we vooral als klein landje bij de Elite vrouwen verwend worden met goede uitslagen, de tijd van de wedstrijd zal het leren. 10 voor half 12 is het bijltjesdag en gaan 83 vrouwen waaronder Anne Terpstra, Anne Tauber, Lotte Koopmans, Sophie von Berswordt en Belgische Emeline Detilleux , Alicia Franck en de Luxemburgse Fabienne Schaus op voor hun wedstrijd. Als de voortekenen van afgelopen vrijdag niet bedriegen dan gaan we een zeer mooie wedstrijd tegemoet met Anne Terpstra en Anne Tauber die op de top van hun kunnen staan. Anne Terpstra op de 1e startrij en Anne Tauber op de 2e startrij. Go go go vrouwen.

Bij de Elite mannen die om half 3 starten is het aantal rijders ruim 120 in getal. Een Nederlander aan de start waar we reikhalzend naar uitkijken, David Nordemann. David die in eerdere wedstrijden alweer liet zien op de weg terug te zijn naar mooie resultaten. België heeft met Jens Schuermans, Pierre de Froidmont, Daan Soete, Eli Iserbyt en Erno McCrae 5 mannen aan de start die voor het nodige vuurwerk kunnen zorgen. Ook hier beloofde de vrijdag mooie dingen voor vandaag. Pierre de Froidmont die in de eerste WC in Brazilië 6e werd is al een mooi teken aan de wand. Jens die hopelijk zijn deuntje mee blaast vandaag. Daan Soete waar echt iets van verwacht wordt, Eli Iserbyt komt hopelijk goed mee en Erno McCrae ook.

Ben je niet in Albstadt, stem dan af op RedBull tv om alles live mee te maken.